Επειδή εκλογές χωρίς τους εργαζόμενους στους δήμους… δε γίνονται, η ΠΟΕ ΟΤΑ βρήκε το κατάλληλο –χρονικά- σημείο, για να απειλήσει με κινητοποιήσεις… >>>

 

Τι ζητούν οι εργαζόμενοι; Να αυξηθούν τα εκλογικά επιδόματα, τα οποία, εφέτος, λόγω… Τρόικας, προβλέπεται να είναι ένα… χαρτζηλικάκι για καφέ και σάντουιτς.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε, πριν από λίγο, στη Θεσσαλονίκη, υποστήριξε πως, εάν δεν καταβληθεί το εκλογικό επίδομα ή είναι εξευτελιστικό, τότε οι υπάλληλοι των δήμων θα απέχουν από κάθε είδους εργασία που συνδέεται με την προετοιμασία και διεξαγωγή των εκλογών, όπως είναι η μεταφορά των σάκων με τα ψηφοδέλτια, η προετοιμασία των εκλογικών κέντρων και η έκδοση πιστοποιητικών εγγραφής στα δημοτολόγια ή μεταδημότευσης.

Ο κ. Μπαλασόπουλος χαρακτήρισε κρίσιμη την τρέχουσα περίοδο και υπογράμμισε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι να μην υπάρχουν απολύσεις, νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Επίσης, μίλησε για την ανάγκη εφαρμογής ενός πλαισίου δράσης των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση για να αντιμετωπιστεί η επιβολή νέων σκληρών μέτρων μετά τις εκλογές από την κυβέρνηση.

Συνέδριο και διχασμός

Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι στους δήμους συμμετέχουν, από αύριο, στο 41ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί στις 27 Απριλίου.

Πάντως πριν καν ξεκινήσει το 41ο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στη Θεσσαλονίκη, βγήκαν τα «μαχαίρια» μεταξύ των συνδικαλιστών, με σωματεία προσκείμενα στο ΠΑΜΕ και στο ΚΚΕ να καταφεύγουν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα για τον αποκλεισμό τους από το Συνέδριο.

Ο κ. Μπαλασόπουλος, τόνισε ότι κάποιοι παραβιάζουν το καταστατικό της Ομοσπονδίας και της ΑΔΕΔΥ, αλλά το συνέδριο θα αποφασίσει για τη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων.

Για ανοιχτό πραξικόπημα και νόθο συνέδριο κάνει λόγο το ΠΑΜΕ.