Σε νέα δημοσκόπηση της Alco για το site newsit.gr που έγινε στο διάστημα από τις 17 έως τις 19 Απριλίου σε δείγμα 1.000 ατόμων σε ολόκληρη την Ελλάδα, οι συσπειρώσεις δεν έχουν αλλάξει θεαματικά. >>>
Η ΝΔ παραμένει πρώτο κόμμα, όμως η αυτοδυναμία φαίνεται να είναι πολύ μακριά. Μάλιστα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του Newsit, πριν από 20 μέρες, έχει χάσει και ένα μικρό μέρος του ποσοστού της στην πρόθεση ψήφου.
Το ΠΑΣΟΚ, εμφανίζεται καθηλωμένο σε πολύ χαμηλά ποσοστά και η επικοινωνιακή αντεπίθεση Βενιζέλου δεν δείχνει να αποδίδει.
Οι απώλειες συνεχίζονται για όλα τα παραδοσιακά κόμματα εκτός από το ΚΚΕ που είναι στο ίδιο ακριβώς ποσοστό. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να θέλει να κάνει ακόμα αρκετή προσπάθεια για να πείσει ως το αντίπαλο δέος τόσο στο ΚΚΕ, όσο και στην Δημοκρατική Αριστερά.
Εντυπωσιακό σημείο της δημοσκόπησης είναι και η απώλεια ποσοστού για τον Φώτη Κουβέλη και την Δημοκρατική Αριστερά. 
Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες του Πάνου Καμμένου συνεχίζουν ανοδικά και δείχνουν να "αφαιρούν" και άλλη δύναμη από τη ΝΔ. Από το 7,2% που ήταν στην προηγούμενη δημοσκόπηση τώρα είναι στο 8,3%!
Και η Χρυσή Αυγή αύξησε το ποσοστό της και από το 2,7% εκτινάχθηκε στο 3,9%.
Ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, ούτε χάνει, ούτε κερδίζει. Παρά την συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα που τον αποδυνάμωσε, δείχνει να καταφέρνει να μπει στην Βουλή και έχει περιθώρια συσπείρωσης.
Η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη δεν φαίνεται να τα καταφέρνει να μπει στην Βουλή αλλά έχει επίσης αρκετά περιθώρια συσπείρωσης.
ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ
ΠΑΣΟΚ 13,3%
ΝΔ 18,5%
ΚΚΕ 7%
ΛΑΟΣ 3%
ΣΥΡΙΖΑ 7,9%
ΔΗΣΥ 2,3%
ΔΗΜΑΡ 6,6%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 2,7%
ΑΝΕΞ.ΕΛΛΗΝΕΣ 8,3%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 3,9%
ΔΡΑΣΗ 1,2%