Στις 9:30 το βράδυ αναμένεται να δοθεί από τη Singular Logic η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας, που αναλαμβάνει εδώ και 31 χρόνια τη συγκέντρωση και μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων. >>>Η γρήγορη ανακοίνωση της ασφαλούς εκτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος (με μικρή απόκλιση κοντά στο 0,5%) οφείλεται στο Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης (SRT), που χρησιμοποιείται για δεύτερη φορά σε βουλευτικές εκλογές και με ένα δείγμα 5.000 εκλογικών τμημάτων, τυχαίο και αντιπροσωπευτικό από τις 56 εκλογικές περιφέρειες της χώρας. Το συγκεκριμένο σύστημα παρουσίασαν σήμερα οι εκπρόσωποι της Singular Logic, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση, στο Ζάππειο Μέγαρο. 
Η διευθύνουσα σύμβουλος της Singular Logic Μαρίκα Λάμπρου διευκρίνισε, ωστόσο, ότι θα υπάρξει η ασφαλής εκτίμηση εφόσον ανταποκριθεί το 50% του δείγματος των 5.000 εκλογικών τμημάτων, ενώ συμπλήρωσε ότι η επιτυχία της εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος, θα επιτευχθεί από την καθοριστική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων στην εκλογική διαδικασία, καθώς και στην ανταπόκριση των δικαστικών αντιπροσώπων στη χρήση του SRT. 
Επίσης, οι υπεύθυνοι της εταιρείας αναφέρθηκαν στα νέα γραφικά στοιχεία που θα υπάρχουν για την καλύτερη ανάγνωση των αποτελεσμάτων, αλλά και στην εξειδικευμένη εφαρμογή για κινητά τελευταίας τεχνολογίας, με τα οποία οι πολίτες, για πρώτη φορά σε βουλευτικές εκλογές, θα έχουν πρόσβαση στα εκλογικά αποτελέσματα. 
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των εκλογών και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η εκλογική διαδικασία θα εξελιχθεί ομαλά. 
Σημείωσε ότι στις εκλογές έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος περίπου 9.851.000 άτομα, απ' τους οποίους οι περίπου 360.000 θα είναι νέοι εκλογείς και προσέθεσε ότι τα εκλογικά τμήματα θα είναι 20.560 σε όλη την επικράτεια. 
Σε λίγες ημέρες οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα του υπουργείου www.ekloges.ypes.gr για να βρουν σε ποιό εκλογικό τμήμα ψηφίζουν.