Πακιστανοί γιατροί πραγματοποίησαν με επιτυχία χειρουργική επέμβαση στο μωρό που γεννήθηκε με έξι πόδια μετά από μια πολύ σπάνια γενετική ασθένεια, ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται το βρέφος. >>> "Μια ομάδα πέντε έμπειρων γιατρών κατάφερε σήμερα να αφαιρέσει με επιτυχία τα επιπλέον μέλη του μωρού. Είναι πλέον πολύ καλά στην υγεία του", δήλωσε ο Τζαμάλ Ραζά, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού στο Καράτσι. 
Το βρέφος υπέφερε σύμφωνα με τον κ. Ραζά, από παρασιτική σύζευξη (παρασιτικά δίδυμα), ένα σύνολο πολλών μωρών που μόνο το ένα έχει σχηματιστεί πλήρως.
"Αυτό είναι μεγάλο νέο για μας", δήλωσε με ικανοποίησή στους δημοσιογράφους ο Ιμράν Σάιχ, ο πατέρας του νεογέννητου. "Αυτό που οι γονείς θέλουν πάνω απ' όλα είναι τα παιδιά τους να είναι γερά και υγιή. Προσευχόμαστε να έχει μια φυσιολογική και ευτυχισμένη ζωή", πρόσθεσε.
Το παιδί, του οποίου η μητέρα είναι σύζυγος ενός ειδικού στις ακτίνες Χ, γεννήθηκε πριν από δέκα μέρες στο Σουκούρ περίπου 450 χιλιόμετρα βόρεια του Καράτσι, όπου και είχε μεταφερθεί νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Ένας γιατρός στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού είχε δηλώσει τη Δευτέρα υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας ότι η δυσμορφία του ήταν το αποτέλεσμα μιας γενετικής διαταραχής που επηρεάζει ένα μωρό στο ένα εκατομμύριο ή και περισσότερο.