Περισσότερα από 600 παιδιά από ιστορικούς πολιτιστικούς συλλόγους θα συμμετάσχουν στο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στις 28 & 29 Απριλίου στην πόλη της Βέροιας. >>>


Το φεστιβάλ αποτελεί την κεντρική εκδήλωση της διήμερης γιορτής που διοργανώνει το Λύκειο των Ελληνίδων – Παράρτημα Βέροιας, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης. Στο πλαίσιο της γιορτής θα πραγματοποιηθεί, ανάμεσα σε άλλα, και έκθεση παραδοσιακών παιχνιδιών, προϊόντων, παιδικών φορεσιών και ζωγραφικής με θέμα την παράδοση.
Το Λύκειο των Ελληνίδων – Παράρτημα Βέροιας, έχονταs στο ενεργητικό του 30 και πλέον χρόνια συνεχούς παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της Ημαθίας, δίνει με την εκδήλωση αυτή την ευκαιρία δημιουργικής έκφρασης στα παιδιά που παίρνουν τη σκυτάλη για τη συνέχιση της παράδοσης.

Πρόγραμμα διημέρου:

Σάββατο 28 Απριλίου
Παρέλαση πολιτιστικών συλλόγων : 11:30
Ώρα έναρξης χορευτικών: 12:00
Ώρα λήξης: 14:30

Κυριακή 29 Απριλίου
Παρέλαση πολιτιστικών συλλόγων: 11:00
Ώρα έναρξης χορευτικών: 11:30
Ώρα λήξης: 14:00

Να σημειωθεί ότι το Παιδικό Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο STAR και οι παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δημαρχείο Βέροιας.