Επιτόκια που προσεγγίζουν και το 6% προσφέρουν καθημερινά για καταθετικά προϊόντα τράπεζες. >>>
Τη στιγμή που οι τράπεζες αναμένουν με εξαιρετικό ενδιαφέρον τις λεπτομέρειες του σχεδίου ανακεφαλαιοποίησής τους, λόγω των συνεπειών της κρίσης, στρέφουν ολοένα και περισσότερο την προσοχή τους στην προσέλκυση καταθέσεων προκειμένου να βελτιώσουν τη ρευστότητά τους. Άλλωστε το πλήγμα από την εκροή καταθέσεων από το ξεκίνημα της κρίσης είναι μεγάλο καθώς ξεπερνούν τα 70 δισ. ευρώ τα κεφάλαια που έφυγαν από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα είτε για να εξυπηρετήσουν τρέχουσες ανάγκες των καταθετών είτε για να τοποθετηθούν σε τράπεζες του εξωτερικού. 
Στο πλαίσιο αυτό, οι τράπεζες προσφέρουν υψηλά επιτόκια ακόμη και για καταθέσεις μικρών ποσών σε προθεσμιακές λύσεις, ενώ ταυτόχρονα ελαστικοποιούν σε ορισμένες περιπτώσεις κριτήρια που συνδέονται με το δικαίωμα αναλήψεων, τις επιβαρύνσεις σε περίπτωση πρόωρης προεξόφλησης κλπ. Για ποσό κατάθεσης 10.000 ευρώ τα προσφερόμενα επιτόκια αγγίζουν ακόμη και το 6%, με αποτέλεσμα να δίνουν μικτό τόκο που φθάνει περίπου και τα 600 ευρώ σε ετήσια βάση (540 ευρώ καθαρό ποσό μετά την αφαίρεση της φορολογίας).
Οι τόκοι ανάλογα με την προθεσμιακή λύση μπορούν να καταβάλλονται στο τέλος της κατάθεσης ή σε προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα. Δίνεται επίσης η δυνατότητα σε ορισμένα προϊόντα η δυνατότητα προκαταβολής όλων των τόκων μόλις κατατεθεί το πόσο.Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι δεν προσφέρουν όλες οι τράπεζες τόσο υψηλά επιτόκια για ποσά που κυμαίνονται γύρω στις 10.000 καθώς εκτιμούν ότι το κόστος τέτοιων προθεσμιακών προϊόντων είναι ιδιαίτερα μεγάλο για τους ισολογισμούς τους. 
Για μεγαλύτερα ποσά κατάθεσης άνω των 50.000 ευρώ τα επιτόκια επίσης προσεγγίζουν το 5,90% με τις διαφορές μεταξύ των τραπεζών να είναι μικρότερες στα προσφερόμενα επιτόκια. Οι τόκοι που μπορεί να λάβει ένας καταθέτης για 50.000 ευρώ σε ετήσια βάση μπορεί να φθάσουν το ανώτερο έως και περίπου τα 3.000 ευρώ μικτά ή τα 2.700 καθαρά. 
Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, τα νοικοκυριά πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε προθεσμιακή κατάθεση είναι χρήσιμο να προχωρούν στην κατάρτιση ενός οικογενειακού προϋπολογισμού λαμβάνοντας υπόψη αναλυτικά όλες τις ετήσιες δαπάνες καθώς και το ενδεχόμενο κάποιου έκτατος γεγονότος, προκειμένου να μην χρειαστεί να "σπάσουν" μια προθεσμιακή κατάθεση, χάνοντας τόκους.