agrotes_strimonas_20100115_01Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα διοργανώνει Έκθεση με θέμα "Το Παρελθόν, το Παρόν και το Μέλλον της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής", η οποία θα φιλοξενηθεί στη Γεωργική και Βιοτεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης από σήμερα 21 έως την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012. >>>

Η Έκθεση αυτή διοργανώνεται από τη Γενική Διεύθυνση "Γεωργία και Αγροτική Ανάπτυξη" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την ευκαιρία της 50ης επετείου της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής και πρόκειται να επισκεφθεί τα περισσότερα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διάρκεια του 2012.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μέσω διαδραστικών και οπτικοακουστικών μέσων και ενημερωτικού υλικού, την ιστορία της ιδιαίτερα σημαντικής αυτής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εξασφάλισε στους ευρωπαίους πολίτες μισό αιώνα επισιτιστικής ασφάλειας και ζωντανής υπαίθρου, καθώς και να ενημερωθούν για το μέλλον της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής.
Κατά τη διάρκεια των επίσημων εγκαινίων της Έκθεσης, που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 23 Απριλίου και ώρα 18:45, χαιρετισμό θα απευθύνουν εκπρόσωποι της Γεωργικής και Βιοτεχνικής Σχολής και της Γενικής Διεύθυνσης "Γεωργία και Αγροτική Ανάπτυξη" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Στο πλαίσιο της Έκθεσης θα παρουσιαστούν τρεις πτυχές της πολιτικής αυτής και συγκεκριμένα :
η διατροφή, με την έννοια της ασφάλειας και της ποιότητας των τροφίμων,
το περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένης της κλιματικής αλλαγής, της βιώσιμης και υπεύθυνης χρήσης των φυσικών πόρων, καθώς και του ρόλου της έρευνας και της καινοτομίας, και
η ανάπτυξη της υπαίθρου και η σημασία της γεωργίας για την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη.
Κάθε μια από τις πτυχές αυτές εξετάζεται επίσης υπό το πρίσμα των προκλήσεων της μεταρρύθμισης της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής.
Στο πλαίσιο της Έκθεσης, η Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα, σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την ενημερωτική συνάντηση με θέμα "Κοινή Γεωργική Πολιτική και Ελληνική Γεωργία - Προκλήσεις, προϋποθέσεις και προοπτικές προς μια βιώσιμη ανάπτυξη", με ομιλητή τον κ. Τάσο Χανιώτη, Διευθυντή στη Γενική Διεύθυνση "Γεωργία και Αγροτική Ανάπτυξη" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Απριλίου και ώρα 17:00, (Αμφιθέατρο "Seth Frank" του Κολεγίου Περρωτής της Γεωργικής και Βιοτεχνικής Σχολής).