Μήνυση κατέθεσε ο ANT1 κατά της «Publicis» με κατηγορίες για απάτη, μετά την απόφασή της να κλείσει τοπικό διαφημιστικό γραφείο, κίνηση κόστισε στον σταθμό πολλά εκατομμύρια ευρώ από διαφημιστικές καμπάνιες. >>>Ο ραδιοτηλεοπτικός όμιλος έχει καταθέσει μήνυση στον εισαγγελέα Αθηνών εναντίον του Πέτρου Βενέτη, πρώην διευθύνοντα συμβούλου της «Leo Burnett» στην Ελλάδα και του Mathias-Benjamin Emmerich, προέδρου της εταιρίας και ανώτερου στελέχους της «Publicis Groupe». 
Η διαμάχη ξεκίνησε όταν η «Leo Burnett», μεγάλη εταιρία στο χώρο της διαφήμισης σε παγκόσμιο επίπεδο, αποφάσισε να ξεκινήσει την διαδικασία προ-πτώχευσης το περασμένο καλοκαίρι υποστηρίζοντας πως η πολιορκούμενη ελληνική αγορά την ώθησε σε αυτή την διαδικασία. 
Ο ANT1 υποστηρίζει ότι το Φεβρουάριο, η διαφημιστική εταιρία αρνήθηκε τις πληρωμές στις εταιρίες των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές, εξανεμίζοντας ποσά εκατομμυρίων από διαφημιστικές καμπάνιες. Το κανάλι, ζητά να διερευνηθούν οι γενικότερες ευθύνες της εταιρείας ενώ στην σχετική ανακοίνωση του αναφέρει: «Πρόκειται για ένα αδίκημα που χαρακτηρίζεται ως κακούργημα, σύμφωνα με τον ελληνικό Ποινικό Κώδικα, και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από πέντε έως 10 χρόνια.»