volei_07Λίγο έλειψε να μην αρχίσει ο δεύτερος τελικός πρωταθλήματος της Α1 βόλεϊ ανάμεσα σε Ηρακλή και Φοίνικα Σύρου. Αιτία… ένα μπεγλέρι! >>>

 

Ενώ οι ομάδες τελείωναν το ζέσταμα και οι διαιτητές και επόπτες έπαιρναν τις θέσεις τους, σε ένα γήπεδο με υποδειγματικό κοινό, ένα αντικείμενο βρήκε τον επόπτη στην… πλάτη, ενώ είχε στραφεί προς τον αγωνιστικό χώρο, με τα νώτα την εξέδρα των φανατικών οπαδών του Ηρακλή! Ο επόπτης παραπονέθηκε στον διαιτητή Καραμπέτσο (είναι ο ίδιος που είχε διακόψει τον αγώνα Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού και είχε ζητήσει εκκένωση του γηπέδου) κι ο διαιτητής πήγε, αμέσως, στους αστυνομικούς!

“Δε θα αρχίσει ο αγώνας, αν δεν εκκενωθούν οι δυο σειρές καθισμάτων πίσω από τον επόπτη”, ζήτησε!

Ο αστυνομικός διευθυντής του εξήγησε πως δεν ήταν δυνατό να εκκενώσουν μόνον δύο σειρές, αφού αν γινόταν κάτι τέτοιο, οι οπαδοί, απλά, δε θα έβγαιναν εκτός γηπέδου, αλλά θα στριμώχνονταν, κάτι που θα ήταν επικίνδυνο. Αλλά ο διαιτητής ήταν… ανένδοτος!

“Δεν είναι δυνατό να πέφτει αντικείμενο στον αγωνιστικό χώρο, στον επόπτη, πριν αρχίσει το παιχνίδι”, έλεγε…

Η λύση ήρθε από τους παράγοντες του Ηρακλή. Ζήτησαν να δουν το περίφημο αντικείμενο και διαπίστωσαν ότι ήταν η χάντρα από ένα… μπεγλέρι (οι… ρέκτες καταλαβαίνουν ότι, άλλο το μπεγλέρι κι άλλο το κομπολόι). Διαπιστώθηκε, λοιπόν, ότι δεν ήταν στόχος ο επόπτης, αλλά ένας οπαδός έπαιζε πίσω του, το κορδόνι έσπασε και η… ιπτάμενη χάντρα πέτυχε τον επόπτη. Καθώς ο επόπτης δεν έφερε ούτε μώλωπες ούτε αιμάτωμα, η παρεξήγηση λύθηκε και, με τους παίκτες των φιλοξενούμενων να επιμένουν πως κανείς δεν τους πείραξε όσο έκαναν ζέσταμα, το παιχνίδι άρχισε κανονικά.

Αυτήν την ώρα το παιχνίδι βρίσκεται στο 3ο σετ (ο Ηρακλής προηγείται με 2-0, καθώς κέρδισε το 1ο με 25-21 και το 2ο με 25-19).

Όσο για την παρουσία του κόσμου, είναι υποδειγματική. Οι φίλοι του Ηρακλή συμπαραστέκονται στη μεγάλη τους ομάδα, χειροκροτούν τις καλές προσπάθειες των φιλοξενούμενων κι έχουν δημιουργήσει μια εκρηκτική, αλλά κόσμια, ατμόσφαιρα.