Την κόλαση ζούσε για πάνω από δύο μήνες μία 19χρονη από τη Ρουμανία, την οποία εκμεταλλεύονταν πολυμελές κύκλωμα σωματεμπορίας, υποχρεώνοντάς την, με απειλές, να εκδίδεται για λογαριασμό τους. >>>
Όπως έγινε γνωστό από τις αστυνομικές αρχές, η κόλαση της νεαρής κοπέλας ξεκίνησε στα μέσα του περασμένου Οκτώβρη, όταν οι δράστες, εκμεταλλευόμενοι τη δυσχερή της οικονομική κατάσταση, την έπεισαν να έλθει στη χώρα μας.
Αρχικά την κρατούσαν σε διαμέρισμα στην Αθήνα, όπου την εξέδιδαν, κρατώντας όλα τα χρήματα που εισέπραττε, ενώ, δύο μήνες αργότερα την μετέφεραν στη Θεσσαλονίκη, όπου συνεχίστηκε η επ' αμοιβή έκδοσή της
Στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου, η 19χρονη κατάφερε να δραπετεύσει από το διαμέρισμα στο οποίο κρατείτο έγκλειστη και κατήγγειλε τα όσα βίωνε στις ρουμανικές προξενικές αρχές της Θεσσαλονίκης αλλά και στην Διεύθυνση Ασφάλειας της πόλης.
Μετά από αστυνομικές έρευνες σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των μελών του κυκλώματος σωματεμπορίας.
Πρόκειται για πέντε άτομα, ρουμανικής και αλβανικής καταγωγής, εκ των οποίων τρεις άντρες και δύο γυναίκες. Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για σωματεμπορία από κοινού, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση και υποβλήθηκε στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Στη νεαρή γυναίκα γνωστοποιήθηκαν οι ισχύουσες διατάξεις περί προστασίας και αρωγής των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων και ήδη φιλοξενείται σε ειδική μονάδα αρωγής.