Στόχος η υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης, που θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, αλλά και βασικά δικαιώματα των εργαζομένων. >>>
Από την πλευρά τους οι εργοδότες συζητούν σενάρια για μειώσεις στους μισθούς από 7-10%, καθώς και για επαναπροσδιορίσμό των επιδομάτων με διατήρηση των 4 βασικών και την κατάργηση των κλαδικών, τη διασφάλιση του 13ου και 14ου μισθού και της αποζημίωσης.
Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης, είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι «οι δύο πλευρές επιθυμούν να συμφωνήσουν σε κάτι που θα γίνει σεβαστό τόσο από την ελληνική κυβέρνηση όσο και από την τρόικα και θα κατοχυρώνει μεταξύ άλλων αποζημιώσεις, άδειες, ρεπό και ωριμάνσεις επιδομάτων».
Μίλησε για ένα επίπεδο μειώσεων που θα φθάσει περίπου το 11% με 12%. Επισήμανε ότι η συνάντηση ήταν ουσιαστική και σε πολύ καλό κλίμα και οι δύο πλευρές ευελπιστούν να δημιουργήσουν κάτι νέο που θα αποτελέσει οδηγό όχι μόνο για το εμπόριο αλλά και για ολόκληρο τον ιδιωτικό τομέα.
Οι εργαζόμενοι δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει συμφωνία με μειώσεις μισθών στο μικρότερο δυνατόν επίπεδο ώστε να μπορούν να τις αντέξουν.