Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ζεσουάλδο Φερέιρα, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Diario de Noticias», ανέφερε πως δεν ξέρει αν θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό. >>>
Και συμπλήρωσε πως με την κατάσταση που επικρατεί στα διοικητικά του ΠΑΟ, μετά από 104 χρόνια ιστορίας, μάλλον ήρθε το τέλος.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ζεσουάλδο Φερέιρα:
Για την τιμωρία του Παναθηναϊκού μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό:
«Ήταν μια μεγάλη απογοήτευση. Περισσότερο από όλα γιατί δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας μεγάλος σύλλογος με σπουδαία ιστορία, αλλά υπάρχουν πράγματα που δεν καταλαβαίνω. Για παράδειγμα δεν καταλαβαίνω τι κάνει τους οπαδούς μιας ομάδας να προβούν σε πράξεις βίας, όταν στις εξέδρες βρίσκονται αποκλειστικά οπαδοί αυτής της ομάδας, όπως συνέβη με εμάς. Όσο για μας... Ήμασταν μέχρι πριν δυο παιχνίδια στην κορυφή και είχαμε ευκαιρία να στεφθούμε Πρωταθλητές, αλλά χάσαμε τα πάντα σε ένα ματς. Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ιστορία και είναι δύσκολο για μας».
Για το αν θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό:
«Δεν ξέρω ακόμα. Για την ώρα, το θέμα είναι πως θα μείνω εδώ μέχρι την τελευταία μέρα του συμβολαίου μου. Δεν υπάρχει πρόεδρος, δεν υπάρχει διοίκηση και οι ιδιοκτήτες δεν τα έχουν καλά μεταξύ τους. Αυτή τη στιγμή, έχουμε απομείνει μόνοι μας εγώ και οι παίκτες. Ο σύλλογος έχει 104 χρόνια ιστορίας, αλλά ίσως αυτό να είναι το τέλος».
Για το αν υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψει στην Πορτογαλία: «Όχι, δεν νομίζω. Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις προβλέψεις για το πώς θα ενεργήσω. Ήρθα στον Παναθηναϊκό επειδή ήθελα να συνεχίσω να κερδίζω. Η αλήθεια είναι πως δεν πήγε καλά αυτός ο στόχος, αφού ήρθα στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας του συλλόγου. Αλλά είμαι χαρούμενος για τον τρόπο που με υποδέχθηκαν και μου φέρθηκαν όλοι στην ομάδα».
Για το αν ήρθε η στιγμή να κάνει τον τελικό απολογισμό του:
«Η ισορροπία είναι απλή... Η αναγνώριση και η επιτυχία ήρθε αργά. Έχτισα την καριέρα που θα μπορούσα, πάντα με όρεξη για δουλειά και κόπο. Ξεκίνησα πριν από 38 χρόνια, συμμετείχα και βοήθησα στην κατάρτιση αρκετών σχεδίων σε διάφορες ομάδες και τις περισσότερες φορές, αν όχι πάντα, δουλεύοντας στη σκιά. Κάθε σεζόν της καριέρας μου ήταν δύσκολη».