epeisodia_panathinaikos_olimpiakos_20120318_01Τίποτα απολύτως δεν προσφέρει, εδώ και χρόνια, το ελληνικό ποδόσφαιρο, στους Έλληνες. Ένα άχρηστο προϊόν είναι, μια φούσκα που κάποιοι προσπαθούν να του δώσουν, σώνει και καλά, αξία. >>>

 

Άλλοι το σπρώχνουν να σηκωθεί, επειδή επένδυσαν. Όπως η Nova, για παράδειγμα, που μας έδειξε, σήμερα, σε 3D δυο τρεις φάσεις. Τα επεισόδια δε μας τα έδειξαν, αν και θα ήταν πολύ ωραίο τρισδιάστατο πλάνο μια φωτοβολίδα να διασχίζει το γήπεδο…

Άλλοι διατηρούν το πτώμα στη φορμόλη, λέγοντας ψέματα πως θα ΄χουμε νεκροφάνεια. Όπως η Superleague και η ΕΠΟ. Έχουν συμφέρον –οικονομικό- να υπάρχει αυτό το προϊόν, για να γεμίζουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Άλλοι ούτε ενδιαφέρονται για το αν πέθανε το Ελληνικό Ποδόσφαιρο. Δεν ξέρουν, καλά-καλά, τι είναι ποδόσφαιρο, αν παίζεται με μπάλα, ή με ρόπαλα. Οι χούλιγκαν (“οπαδικό κίνημα” το βαπτίζουν οι ίδιοι) χωρίς ποδόσφαιρο θα ήταν ανύπαρκτοι. Θα έπαιρναν τα ναρκωτικά τους σε μια γωνιά κάποιου γκέτο, ενώ, με την παρουσία τους στα γήπεδα, αποκτούν λόγο ύπαρξης.

Άλλοι θέλουν να του βάλουν αναπνευστήρα. Οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές κι όλοι αυτοί που ζουν από το ποδόσφαιρο, επειδή το ποδόσφαιρο είναι το επάγγελμά τους. Αυτοί έχουν το δίκιο τους…

Απόψε (δεν) είδαμε το απόλυτο αίσχος. Μόνοι τους ήταν οι χούλιγκαν του Παναθηναϊκού στις εξέδρες και κατάφεραν να το διακόψουν το παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που δεν έπρεπε να καν να αρχίσει.

“Ένα μήνα συνεργαζόμασταν με την αστυνομία”, είπε ανερυθρίαστα ο γενικός διευθυντής της Σούπα Λιγκ, Μιχ. Αναγνώστου. Ένα μήνα συνεργάζονταν για να… μετατραπεί το ΟΑΚΑ σε πεδίο μάχης. Τα θερμά μας συγχαρητήρια. “Αυτά συμβαίνουν παγκοσμίως”, ξαναείπε, επίσης ανερυθρίαστα. Λες κι όλοι εμείς ζούμε σε άλλο πλανήτη! ΠΟΥΘΕΝΑ δεν έχουν γίνει τέτοια πράγματα –εκτός από κάτι χώρες της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής. Ο ίδιος ο κ. Αναγνώστου, ως διευθυντής ενός… συνεταιρισμού ομάδων, όπως ο ίδιος ονόμασε τη Σούπα Λίγκα, τα ΄χει κάνει όλα καλά καμωμένα. Έτσι δήλωσε στο Nova. Φαίνεται πως δεν πήρε χαμπάρι τον πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού πριν το παιχνίδι.

Μετά βγήκε ο Κατσουράνης. “Δε θέλω να ασχοληθώ με το διαιτητή΄”, είπε. Και μιλούσε για την ομάδα του, ότι θα ΄ναι ενωμένοι κ.λπ. κ.λπ. “Αυτοί θέλουν να υπάρχει αυτό το χάος. Δεν κάνουν κάτι”, είπε –λες κι εκείνος ζει εκτός της ποδοσφαιρικής πραγματικότητας. Τεράστια είναι η ευθύνη των ποδοσφαιριστών –όχι του Κατσουράνη, προσωπιικά. Χάρη στις κάμερες βλέπουμε, πλέον, τα καραγκιοζλίκια τους, σε σούπερ σλόου μόσιον. Άλλοι πέφτουν σα τα γατιά και κυλιούνται κάτω χωρίς να τους ακουμπήσει κανείς, άλλοι κλαδεύουν τον αντίπαλο και δείχνουν στο διαιτητή πως “έπιασαν μπάλα”. Έχω χρόνια να δω παίκτη να δέχεται, χωρίς διαμαρτυρία, την απόφαση διαιτητή. Αν και, πρέπει να ομολογήσουμε, ότι στο ντέρμπι τα καραγκιοζλίκια ήταν ελάχιστα, ειδικά στο β μέρος.

Άφησα για το τέλος την τακτική της Nova. Ίδια τακτική με αυτήν της αγγλικής τηλεόρασης, που, χθες, δε μας έδειχνε έναν ποδοσφαιριστή να δίνει μάχη με το θάνατο, για να μην προβάλει τον ανθρώπινο πόνο. Μόνον που τα ανδραγαθήματα των χούλιγκαν δεν έχουν σχέση με τον ανθρώπινο πόνο. Είναι αλητείες αισχίστου είδους. Πλέον, για να διασωθεί το θέαμα, χάνουμε το γεγονός.

Ας το πάρουμε απόφαση: Το πτώμα του Ελληνικού Ποδοσφαίρου έχει βρομήσει. Είναι  καιρός να το θάψουμε. Ε, δε θα πάθουμε και τίποτε χωρίς επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου… Αν είναι να βλέπουμε τέτοιες… ματσάρες, όπως αυτής της Κυριακής και του Σαββάτου, ας ζήσουμε χωρίς Σούπα Λιγκ.

Πάρτε μια γεύση από ντέρμπι: