spring-reggae-festivalmikri_425xΤο πρώτο reggae φεστιβάλ πραγματοποιείται αύριο, Τετάρτη 7 Μαρτίου στο Eightball club. Eκεί, εκτός από ένα πρόγραμμα reggae, reggae electronics, combining influences of dub, breakbeat, electro and reggae από τους >>>

δικούς μας Fyah Fist και τους Bερολινέζους Illbyli Hitec(δείτε στο video), θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για την Μέκκα της reggaeή αλλιώς το «Studio one» στην Τζαμάικα. 

spring-reggae-festivalmikri_425xΤο τρίωρο ντοκιμαντέρ για το θρυλικό «Studio One», στο Κίνγκστον, περιλαμβάνει συνεντεύξεις από σημαντικούς καλλιτέχνες όπως οι Horace Andy, Alton Elis, KenBoothe, Sugar Minott και όχι μόνο. Η κύρια συνέντευξη είναι αυτήν του Clement “Sir Coxsone” Dodd, ιδιοκτήτη του στούντιο, ο οποίος περιγράφει την αρχή του κινήματος της reggae που εξαπλώθηκε σύντομα πέρα από την Τζαμάικα, σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη.

Εκτενής αναφορά γίνεται και στους καλλιτέχνες που ξεκίνησαν την καριέρα τους από το «One» όπως ο Bob Marleyand the Wailers, o Alton Ellis, The Heptones, Ken Boothe, TheSkatalites, Burning Spear κ.ο.κ.

Tο φιλμ επισκέπτεται επίσης μέρη στην Τζαμάικα όπως το Trenchtown’s old Dancehalls, το AlphaSchool, το Tuff Gong studios and Pressing Plant, την Orange street και όλα τα μέρη που αναφέρονται στην διάρκεια των συνεντεύξεων. Aκόμη, υπάρχουν σπάνια videos από παραστάσεις, συμβάντα, μουσική πριν από το 1960 καθώς και την επίσκεψη του Haile Selassie στην Τζαμάικα.