Ο όμιλος ξενοδοχείων πολυτελείας Jumeirah, που έχει ως βάση του το Ντουμπάι, ανέλαβε σήμερα τη λειτουργία του ιστορικού ξενοδοχείου Πέρα Παλάς της Κωνσταντινούπολης.
Το Πέρα Παλάς άνοιξε το 1892 και επί 120 χρόνια (Στα 1918, το ξενοδοχείο αγοράστηκε από τον Έλληνα επιχειρηματία Μποδοσάκη) φιλοξένησε τους λόγιους και τους εστεμμένους της Ευρώπης και πρόσφατα υποβλήθηκε σε σημαντική αναπαλαίωση. Το ξενοδοχείο, το οποίο ανήκε για πολλά χρόνια στην Compagnie Internationale de Wagons Lits, την εταιρεία που λειτουργούσε το περίφημο Οριάν Εξπρές, έχει απαθανατιστεί στη λογοτεχνία, καθώς αναφέρεται τόσο στο μυθιστόρημα “Φόνος στο Οριάν Εξπρές” της Άγκαθα Κρίστι όσο και στο μυθιστόρημα “Το τρένο της Σταμπούλ” του Γκράχαμ Γκριν.
Στη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στην πολυτελή αίθουσα χορού του ξενοδοχείου, ο όμιλος Jumeirah υπέγραψε μια επ’ αόριστον συμφωνία διαχείρισης με τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου, τον τουρκικό όμιλο Demsa. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Jumeirah, τον Τζέραλντ Λόλες, η διαχείριση ενός ιστορικού ξενοδοχείου όπως το Πέρα Παλάς ήταν μια ευκαιρία που ο όμιλός του δεν μπορούσε να χάσει. “Είναι ένα ξενοδοχείο γνωστό σε εκατομμύρια ανθρώπους επειδή σχετίζεται με διάσημους συγγραφείς και καλλιτέχνες”, δήλωσε προσθέτοντας ότι ο Jumeirah έχει στόχο να επωφεληθεί από τη φήμη του ξενοδοχείου και να πετύχει μέσο όρο πληρότητας τουλάχιστον 80%.

Γ.Α.
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.