Σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του ο διάσημος ηθοποιός αναφέρθηκε στον ρόλο που έπαιξε στην αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών στα μέσα ενημέρωσης του Ρούπερτ Μέρντοκ.>>>
Συγκεκριμένα δηλώνει: «Νιώθω πολύ άβολα δίνοντας συνέντευξη σε εφημερίδα. Νομίζω ότι αυτή είναι η τρίτη συνέντευξη που έχω δώσει σε βρετανική εφημερίδα εδώ και 16 χρόνια για να προωθήσω ταινία». Στην συνομιλία δείχνει κλασικά επιφυλακτικός στις απαντήσεις του στη δημοσιογράφο που έχει απέναντί του, ενώ ταυτόχρονα χρειάζεται να διαφημίσει τον νέο πρωταγωνιστικό του ρόλο στην ταινία κινουμένων σχεδίων της πολυβραβευμένης βρετανικής εταιρείας Aardman με τίτλο «Πειρατές».

Ωστόσο, αυτό που ενδιαφέρει τη δημοσιογράφο της εφημερίδας «The Guardian» είναι ο ρόλος που διαδραμάτισε ο καλλιτέχνης στην αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών στα μέσα ενημέρωσης του Ρούπερτ Μέρντοκ.

«Θέλω να είμαι καλός με τον ''Guardian'' γιατί πιστεύω ότι χειρίστηκε λαμπρά το θέμα» ξεκαθαρίζει τη θέση του ο Γκραντ και συνεχίζει: «Πραγματικά μισώ να δίνω συνεντεύξεις σε εφημερίδες, δεν θέλω οι άνθρωποι να είναι σε θέση να πουν: ''Α, κοίτα, χρησιμοποιεί το θέμα των υποκλοπών για να τραβήξει την προσοχή στον εαυτό του''» συμπληρώνει.

«Τίποτα δεν μου φαίνεται λιγότερο αυθεντικό από το να ξεγυμνώνεις την ψυχή σου σε μια εθνική εφημερίδα. Δεν διασκεδάζω ακούγοντας κανέναν ηθοποιό να ανατέμνει την προσωπικότητά του». λέει ο Hugh, που έχει δηλώσει επανειλημμένα πως η κάλυψη από τα ΜΜΕ είναι αμοιβαία συναλλαγή - όχι ένα δώρο από τον Τύπο, αλλά ένα εμπορικό προϊόν.