Προσοχή στις απάτες του διαδικτύου! >>>Πρόκειται για κάποιες φρικιαστικές φωτογραφίες μωρών οι οποίες εμφανίζονται στη ροή ειδήσεων του Facebook με την παρατήρηση ότι για κάθε κοινοποίηση το μωρό αυτό θα πάρει ένα δολάριο ή κάποια σεντς. 
Φυσικά πρόκειται για απάτη καθώς το Facebook δεν θα περίμενε να κοινοποιήσουν οι χρήστες του μια φωτογραφία προκειμένου να βοηθήσει ένα βρέφος. 
Παρόλα αυτά η συγκεκριμένη απάτη αποτελεί μία μόνο εκδοχή μιας δημοφιλούς φάρσας του Facebook. 
Όπως είναι γνωστό, κατά διαστήματα διάφοροι έφηβοι αναρτούν στο Facebook κάποια ανακοίνωση η οποία τραβά την προσοχή. Για παράδειγμα πριν κάποιο διάστημα υποστήριζαν ότι hackers μπαίνουν στο λογαριασμό μας και δημοσιεύουν πορνογραφικό περιεχόμενο. Ή ότι το Facebook θα γινόταν συνδρομητικό. 
Μια άλλη φάρσα υποστήριζε ότι κάποιο παιδάκι ζητάει να το πάμε σπίτι του δίνοντας ένα χαρτί με τη διεύθυνση του και όποιος προσπαθούσε να το βοηθήσει έπεφτε θύμα ληστείας. Δυστυχώς κάθε εβδομάδα υπάρχει κάτι καινούργιο. 
Πώς όμως μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι πρόκειται για απάτη ώστε να μην πέσουμε θύματα; Ο τρόπος είναι πολύ απλός. Αν η δημοσίευση ζητά να την κοινοποιήσουμε, τότε μπορούμε να είμαστε 100% βέβαιοι ότι κάποιος προσπαθεί να μας κοροϊδέψει. 
Είμαστε σίγουροι ότι αυτός που έκανε την αρχική δημοσίευση απλώς προσπαθεί να δει πόσα άτομα θα πέσουν θύματα της φάρσας του. 
Γι' αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ό,τι αφορά τις κοινοποιήσεις μας στο Facebook. Ας μην γινόμαστε κι εμείς ένας κρίκος στην αλυσίδα του κάθε φαρσέρ που διασκεδάζει διαδίδοντας ψευδείς πληροφορίες.