thessaloniki_alios_2012_01Εκθέσεις, ομιλίες, workshops, παρουσιάσεις, εγκαταστάσεις, επιδείξεις μόδας, guerilla projects, αστικές παρεμβάσεις: για πρώτη φορά το κοινό της Θεσσαλονίκης έχει την ευκαιρία να βιώσει μία ολόκληρη εβδομάδα (2 - 8 Μαρτίου) αφιερωμένη στο design. >>>

 

Όλα αυτά παρουσιάζονται στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς» της Parallaxi και του Ινστιτούτου Goethe.

Η έναρξη θα γίνει αύριο, Παρασκευή, 2 Μαρτίου (20.00), στη Στοά Μαλακοπή, με την επίδειξη ενός... πολυρούχου. Θα ακολουθήσει περφόρμανς με τίτλο «Γύρνα πίσω στα ψηλά τακούνια», αφιερωμένη στους αντρικούς ρόλους του Αλμοδόβαρ, από την ομάδα «Μόδας και τέχνης εραστές».

Με τίτλο «Το Design στον κόσμο» στις 4 Μαρτίου (12 το μεσημέρι), στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, επιχειρείται μία πολύπλευρη θεωρητική προσέγγιση στη δημιουργική οικονομία σε συνέχεια περσινής ημερίδας του Goethe.

Το κοινό έχει τη δυνατότητα να ξεναγηθεί σε μία σειρά εκθέσεων που καλύπτουν την Ιστορία της μόδας και του ενδύματος στη Θεσσαλονίκη (2 - 16 Μαρτίου, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο), γραφιστικές δημιουργίες και προϊόντα βιομηχανικού σχεδιασμού γραφείων της πόλης (2 - 24 Μαρτίου, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης), το έργο του Καρόλου Τσίζεκ (2 - 24 Μαρτίου, ΜΜΣΤ) και τις δημιουργίες φοιτητών Γραφιστικής (2 - 16 Μαρτίου, Αγιορειτική Εστία). Επίσης θα παρουσιαστούν οι 20 δημοφιλέστερες αφίσες διαγωνισμού της Parallaxi. Η είσοδος σε όλες τις εκθέσεις είναι ελεύθερη.

Από τις 2 ώς τις 8 Μαρτίου οργανώνεται σειρά από εργαστήρια (workshops) που στόχο έχει να εκπαιδεύσει όσους αγαπούν το design, ενώ με αφορμή τη διοργάνωση, τα καταστήματα της οδού Ισαύρων ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία ανανεωτική παρέμβαση για την ανάδειξη του πεζόδρομου, στο κέντρο της πόλης.

Η αυλαία θα πέσει με επίδειξη μόδας που θα γίνει στις 8 Μαρτίου (21.00) σε χώρο - έκπληξη που θα ανακοινωθεί σύντομα.