Δεν πρόκειται να αλλάξει την συνταγή της, ανακοίνωσε η Coca Cola, παρά την προειδοποίηση του Κέντρου Επιστημών για το Δημόσιο συμφέρον ότι το χρώμα καραμέλας που χρησιμοποιεί ενέχει κίνδυνο καρκίνου. >>>
Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά «Θέλουμε να είμαστε σαφείς. Η χρωστική ουσία καραμέλας που χρισημοποιείται στα αναψυκτικά μας ήταν πάντα ασφαλής και η εταιρεία Coca Cola δεν θα αλλάξει την συνταγή του γνωστού ποτού Coca Cola. Ζητήσαμε από τους προμηθευτές καραμέλας να τροποποιήσουν την παραγωγή της και να χρησιμοποιούν λιγότερο την ουσία 4-ΜΕΙ. Η αλλαγή αυτή δεν έχει αντίκτυπο στην συνταγή ούτε στο προιόν. Η νούμερο ένα προτεραιότητα μας είναι να εξασφαλίζουμε την υψηλότερη ποιότητα». 
Η εκπρόσωπος της εταιρείας, Νταιάνα Γκάρζα Καρλάντε, δήλωσε ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε η εταιρεία να εναρμονίζεται με τη νομοθεσία της Καλιφόρνια και να μην είναι απαραίτητη η τοποθέτηση σήματος κινδύνου στα προιόντα της. Υποστηρίζει με βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών και κατέληξε ότι οι αλλαγές στο χρώμα δεν θα επηρεάσουν καθόλου την ποιότητα των αναφυκτικών.