oi_germanoi_xanarxontai_kthbe_01Πολλά ειπώθηκαν –και πολλά περισσότερα γράφτηκαν, για τις αφίσες της παράστασης του ΚΘΒΕ “Οι Γερμανοί Ξανάρχονται”. Αφίσες βγήκαν, κυκλοφόρησαν και κάποια στιγμή… εξαφανίστηκαν, κάτι που έκανε τις φήμες να φουντώσουν. >>>

 

Άλλοι έλεγαν ότι τις… έπαιρναν οι Θεσσαλονικείς στα σπίτια τους. Άλλοι έγραφαν ότι το ΚΘΒΕ αναγκάστηκε να τις αποσύρει επειδή διαμαρτυρήθηκαν οι… πιστωτές. Κι άλλοι οργάνωσαν… ψηφοφορίες, για το αν η αφίσα είναι κιτς, ή ένα “σατανικό αστείο”.

Έτσι, το Θέατρο αναγκάστηκε, σήμερα, να απαντήσει ότι η απόσυρση του αρχικού υλικού δεν συνδέεται με φήμες και σχόλια που κυκλοφόρησαν.

Στην επίσημη ανακοίνωση του Θεάτρου αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής του πολιτικής, επέλεξε -όπως και σε άλλες περιπτώσεις- ως στρατηγική για τη διαφημιστική προβολή της παράστασης «Οι Γερμανοί ξανάρχονται», που ανεβαίνει στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών στις 18 Μαρτίου, τη μέθοδο των αλλεπάλληλων διαφημιστικών μηνυμάτων. Την πρώτη αφίσα διαδέχτηκε ήδη η δεύτερη και θα ακολουθήσουν και άλλες».

Στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η απόσυρση του αρχικού διαφημιστικού υλικού της συγκεκριμένης παράστασης δεν συνδέεται με φήμες και σχόλια που κυκλοφόρησαν.