Την Κυριακή ολοκληρώνεται η συλλογή υποψηφιοτήτων από την αρμόδια επιτροπή που σύστησε ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, ώστε την προσεχή Παρασκευή, οπότε και συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος, να εγκριθούν τα ψηφοδέλτια. >>>
Στο ΠΑΣΟΚ πάντως υπάρχει σκεπτικισμός καθώς, σε ορισμένες περιοχές υπάρχει «ζήτηση» με αρκετούς νέους χωρίς καμία συνάφεια με την πολιτική να θέλουν να είναι υποψήφιοι, σε άλλες όμως περιοχές δεν υπάρχει ιδιαίτερη προσέλευση παρά τις προσπάθειες των Νομαρχιακών Επιτροπών του Κινήματος.
Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να υπογραμμίσει το "αλλάζουμε σελίδα" και να πάρει διαζύγιο από τη διακυβέρνηση Παπανδρέου.
Στο Εθνικό Συμβούλιο της ερχόμενης Παρασκευής αναμένεται να συζητηθούν η εκλογική στρατηγική του ΠΑΣΟΚ, όπως και το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσει στους πολίτες, το οποίο επί του παρόντος βρίσκεται σε εμβρυακή μορφή.
Εκτιμάται, επίσης, ότι θα επιχειρηθεί να υπάρξουν «ευδιάκριτες» αποστάσεις από την προ του περασμένου Ιουνίου διακυβέρνηση, οπότε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέλαβε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει ιδιαίτερα στο να καταστήσει σαφές ότι η προσφυγή στο Μνημόνιο δεν ήταν παρά μονόδρομος και ότι κατά τη διαπραγμάτευση για το δεύτερο Μνημόνιο από τη θέση του υπουργού Οικονομικών προσπάθησε να διασώσει όσα περισσότερα μπορούσε.