Laikiagora--greenmarket_cre_middleΣτον αέρα παραμένει το μέλλον του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών. Υπάρχει πρόθεση από το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης να καταργηθεί, τη στιγμή που έμποροι, παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών επιμένουν για την ανάγκη ύπαρξής του! >>>

 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο αντιπεριφερειάρχης Μ. Φωτόπουλος είχε, τις τελευταίες ημέρς, επαφές στην Αθήνα . Την Παρασκευή αναμένεται να κατατεθούν, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οι τελικές προτάσεις και, ως τώρα, υπάρχει η διαβεβαίωση του αναπληρωτή υπουργού, Σωκράτη Ξυνίδη, ότι θα επανεξετασθεί το θέμα.

Πρόταση της ΠΚΜ είναι, αν το υπουργείο επιμένει στη διάλυση του Οργανισμού, οι αρμοδιότητές του να περιέλθουν στην Περιφέρεια, ώστε, με το εξειδικευμένο προσωπικό που διαθέτει, να συνεχίσει το έργο του.

Γνώμη μας, πάντως, είναι, ότι σε αυτήν τη στιγμή, το θέμα λαϊκές αγορές, πρέπει να προσεγγιστεί με σοβαρότητα. Είναι γνωστό ότι οι παραγωγοί έχουν εξοστρακιστεί από τις λαϊκές αγορές. Είναι αναγκασμένοι να πουλούν τα προϊόντα τους σε απόσταση… αρκετών μέτρων από τον τελευταίο πάγκο, την ίδια στιγμή που πάγκο στη λαϊκή διαθέτουν απλοί μεσάζοντες προϊόντων. Γι αυτό, εξάλλου, “φούντωσε” το περίφημο “κίνημα της πατάτας”. Μια διαφορετική οργάνωση των λαϊκών αγορών, που να επανέλθουν στο αρχικό τους σχήμα, όταν κι έφερναν σε επαφή τον παραγωγό με τον καταναλωτή, είναι, πλέον, απαραίτητη.