Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές ανακοίνωσε πριν από λίγο από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας. >>>



Ο κ. Σιούφας εξελέγη στις τελευταίες εκλογές με το ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ, ενώ επί σειρά ετών εκλεγόταν βουλευτής Καρδίτσας.

"Επιλογή μου είναι να μην είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές και νέοι άνθρωποι να εισέλθουν στην Βουλή. Αυτό το εγνώρισα με επιστολή μου στον Πρόεδρο του κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά. Αυτονόητο είναι ότι διατηρώ τις υποχρεώσεις του ενδιαφέροντος και της συμμετοχής στα κοινά, όπως όλοι οι πολίτες", δήλωσε από το βήμα της Βουλής.


Στην ομιλία του έδωσε συμβουλές στους νέους βουλευτές, όπως "να δουν οι νέοι ως προσφορά ευθύνης συγκεκριμένου χρόνου(σ.σ. τη συμμετοχή τους στη Βουλή) όπου θα προηγείται και θα έπεται η επαγγελματική καταξίωση και ολοκλήρωση". Και πρόσθεσε:

"Να αντιληφθεί ο νέος πολιτικός ότι κορυφαίο στοιχείο του χαρακτήρα και της συμπεριφοράς πρέπει να είναι η ειλικρίνεια. Προς τον εαυτό του, τις ιδέες του, τους πολιτικούς φίλους και αντιπάλους, προς τον Ελληνικό Λαό. Πολιτικά οικοδομήματα που επιχειρούνται να στηριχθούν στην ανειλικρίνεια καταρρέουν επί της κεφαλής των εμπνευστών και οικοδόμων τους".

Συμβούλεψε, ακόμη, τους νέους βουλευτές, "σε μια εποχή που η επιστήμη, η τεχνολογία, η οικονομία, η κοινωνία αλλάζει ταχύτατα", να αυξάνουν "καθημερινά τις γνώσεις του και να βελτιώνει τις δεξιότητες τους".