Νέοι επιχειρηματίες, οι οποίοι αποφάσισαν να σταματήσουν να είναι υπάλληλοι κι άνοιξαν τη δική τους επιχείρηση, παρουσίασαν τις εμπειρίες τους στην εκδήλωση με θέμα «Από την Πληροφορική . Στη Δική Σου Επιχείρηση» που διοργάνωσε το >>>Ελληνικό Ινστιτούτο Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΙΠ) του Τμήματος Μακεδονίας της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης.
Ο οικονομολόγος με ΜΒΑ in Marketing και ιδρυτής της εταιρίας νέων τεχνολογιών exoha.biz Χάρης Σπυρόπουλος, μίλησε για τη σημασία της πληροφορικής, σε αυτό το μεγάλο βήμα.
Ο Πάνος Βουδούρης, τοπογράφος μηχανικός με Master in GIS τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να σου υποδείξει πως θα φτιάξεις τη δική σου επιχείρηση, την ανάγκη των διαπροσωπικών σχέσεων που χρειάζονται στην Ελλάδα, το καλό όνομα, την εμπιστοσύνη που κερδίζεις, την ανάγκη να μετατρέψεις τα μειονεκτήματα σε ευκαιρίες. Ο κ. Βουδούρης έχει ιδρύσει την εταιρία gaiocorp.gr.
Στα εκατοντάδες λογισμικά που κυκλοφορούν και στο πώς να διαλέξει κάποιος το σωστό, αναφέρθηκε ο κ. Βασίλης Τρύφωνας, ηλεκτρολόγος μηχανικός με ΜΒΑ, ο οποίος κατείχε διευθυντικές θέσεις σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών και στην Οργανωτική Επιτροπή ΑΘΗΝΑ 2004, ασχολήθηκε με RFID τεχνολογίες και τo 2009 ίδρυσε την εταιρεία taas.com.gr.
Τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά την ίδρυση της start-up επιχείρησής του trinitysystems.gr, (η οποία έχει βραβευτεί με το 1ο βραβείο σε διαγωνισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας) εξήγησε ο ηλεκτρολόγος μηχανικός Θόδωρος Βασιλειάδης. Τόνισε ότι η επιχειρηματικότητα δεν είναι αναπλήρωμα της ανεργίας.
Ο κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, μηχανολόγος μηχανικός με ΜΒΑ, ο οποίος ίδρυσε την επιχείρηση BGN Electronics στη Βουλγαρία, υπογράμμισε πως υπάρχουν ευκαιρίες και για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αρκεί να κινηθούν στις μικρές παραγγελίες (στον τομέα των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών), αφού οι παραγγελίες μεγάλων ποσοτήτων κατευθύνονται κυρίως την Κίνα.
Η κ. Σίλια Χριστοφιλοπούλου, η οποία διευθύνει το γραφείο της Ολλανδικής εταιρίας Randstad στη Θεσσαλονίκη, υπογράμμισε πως οι νέοι επιχειρηματίες πρέπει να διαφυλάσσουν την «ταυτότητα - brand» της επιχείρησης, στη συνέπεια που πρέπει να επιδεικνύουν και στα προσόντα που πρέπει να έχει ένας επιχειρηματίας (ανάληψη ρίσκου, ευθύνη, αποφασιστικότητα).