pontos_01Περισσότερα στοιχεία από την ιστορία του Πόντου και του εκεί Ελληνισμού θα έχει, πλέον, το βιβλίο της ΣΤ Δημοτικού. Η έγκριση και διανομή του νέου βιβλίου ανήγγειλε σήμερα η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. >>>

 

Με ανακοίνωσή της η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος «χαιρετίζει και εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή της για τις δηλώσεις στο ΑΠΕ του αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου».

Το θέμα του βιβλίου συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Καθηγητή Καρδιολογίας Γιώργο Παρχαρίδη, με τον αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο στην Αθήνα πριν λίγες μέρες. Πάγιο αίτημα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ήταν η εισαγωγή όσο περισσότερων στοιχείων από την ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού στα σχολικά εγχειρίδια, κάτι που γίνεται στο νέο βιβλίο: Στο νέο εγχειρίδιο το οποίο συνέγραψε επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή κ.Ι. Κολιόπουλο και άξιους συνεργάτες, όπως τον Ιστορικό Ιάκωβο Μιχαηλίδη γίνεται ρητή αναφορά στο ζήτημα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και στους Κρυπτοχριστιανούς του Πόντου.

«Κατόπιν τούτων η Π.Ο.Ε. αισθάνεται δικαιωμένη για την θετικότατη εξέλιξη, συγχαίρει την νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που αντιμετώπισε άμεσα και σε κλίμα απόλυτης συνεργασίας, δίνοντας τέλος σε μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση ετών σε ότι αφορά την διανομή βιβλίου στους μαθητές», καταλήγει η ανακοίνωση.