Παρουσίαση βιβλίου «Ένας δεινόσαυρος στο μπαλκόνι μου» του συγγραφέα Σάκη Σερέφα θα γίνει σήμερα, στις 11 το πρωί, στους μαθητές της Δ΄ τάξης του 12ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης. Η παρουσίαση θα γίνει στο σχολείο τους. >>>

Ένας δεινόσαυρος εμφανίζεται στο μπαλκόνι ενός παιδιού κι αρχίζουν μια περιπλάνηση στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Το παιδί, καθισμένο στο σβέρκο του δεινόσαυρου, ανεβαίνει στην κορυφή κάποιων μνημείων και σύγχρονων κτισμάτων. Από εκεί ψηλά, τόσο ο δεινόσαυρος όσο και το παιδί παρατηρούν και σχολιάζουν την καθημερινή ζωή και τις συμπεριφορές των ανθρώπων. 
Επιπλέον, με τη σκηνική παρουσία ενός Αφηγητή, παρεισφρέουν με παιγνιώδη τρόπο πληροφορίες για το παρελθόν και την ιστορία της πόλης. Μαζί τους, σκάνε μύτη ένας οδηγός ταξί, ένα περιστέρι, δυο παιδιά, μια κάργια, ένας πελάτης εστιατορίου και μια μύγα, που έχουν πολλά να πουν και να κάνουν. 
Μέσα από αυτή την περιπλάνηση, το παιδί αντιλαμβάνεται το πόσο παλιά, συνεχής και πολυφυλετική είναι η ιστορία της πόλης και πως αυτό που κανείς το ζει ως παρόν πρόκειται στο μέλλον να αποτελεί πολύτιμη μαρτυρία για τις επόμενες γενιές. Κάτι που ισχύει για τις ζωές όλων των ανθρώπων, όπου κι αν ζουν. Ή μήπως όλα είναι ένα όνειρο;
Ο Σάκης Σερέφας γεννήθηκε το 1960 στη Θεσσαλονίκη. Έχει εκδώσει 35 βιβλία με ποίηση, πεζογραφία, θέατρο, μελέτες για πόλεις, για τόπους και ποιητές, μεταφράσεις και ανθολογίες. 
Το έργο του "Μαμ" (βραβείο "Κάρολος Κουν" 2007 της Ένωσης Ελλήνων θεατρικών Κριτικών) ανέβηκε στο θέατρο "Αμόρε" σε σκηνοθεσία της Ελένης Μποζά, τον Οκτώβριο του 2006. Το έργο του "Θεσσαλονίκη σε πρώτο πρόσωπο" ανέβηκε στο θέατρο Αμαλία από την Πειραματική Σκηνή της "Τέχνης" σε σκηνοθεσία της Κορίνας Χαρίτου, τον Νοέμβριο του 2007. Το έργο του "Λιωμένο βούτυρο" ανέβηκε στη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία του Σίμου Κακάλα, τον Φεβρουάριο του 2008. Το έργο του "Σεμινάριο Βλακείας" ανέβηκε από το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Πολυχρονοπούλου, τον Οκτώβριο του 2008. Ακόμη, έχει γράψει το σενάριο για την ταινία μεγάλου μήκους "Ρουλεμάν", η οποία γυρίστηκε το 2004 σε σκηνοθεσία του Πάνου Καρκανεβάτου. Ποιήματα και πεζά του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά και σουηδικά. 
Είναι μέλος της Εταιρίας Συγγραφέων και σύμβουλος έκδοσης στο αμερικανικό λογοτεχνικό περιοδικό "Absinthe".