Σήμερα στις 15.00 συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο για τη νέα δανειακή σύμβαση των 130 δισ. Ευρώ. >>>Όπως τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την Πέμπτη αναμένεται να υπογράφει η νέα δανειακή σύμβαση με τους εταίρους μας και έκανε γνωστό ότι το 2015, δηλαδή μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου προγράμματος στήριξης, το ΔΝΤ θα διαθέσει στην Ελλάδα το ποσό των 8,2 δισ. ευρώ.
Διευκρίνισε πως πέραν των 130 δισ. ευρώ του νέου προγράμματος, στα οποία πρέπει να προστεθούν τα 34,5 δισ. ευρώ, τα οποία βρίσκονται στη διάθεση της Ελλάδος από το αρχικό πρόγραμμα, αναμένεται να προστεθούν και άλλα 8,2 δισ. ευρώ προερχόμενα από το ΔΝΤ, τα οποία τελούν υπό την έγκριση του Δ.Σ του ΔΝΤ.
Τα θέματα που θα συζητηθούν σήμερα αφορούν, την έγκριση της Δανειακής Σύμβασης μεταξύ Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και Ελληνικής Δημοκρατίας.
Θα συζητηθούν επίσης άλλες δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου αναφορικά με τα μέτρα για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών από τα επεισόδια της 12ης Φεβρουαρίου 2012 στο Κέντρο των Αθηνών και τη μεταφορά του χρόνου διενέργειας των ετήσιων τακτικών κρίσεων έτους 2012 στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην Ελληνική Αστυνομία και στο Λιμενικό σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή.
Επί τάπητος θα βρεθούν επίσης η κύρωση της Συνθήκης για τη σταθερότητα, το συντονισμό και τη διακυβέρνηση στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση και το Σχέδιο Νόμου για τις Προσωπικές Εμπορικές Εταιρείες.