Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, για προσωπικούς λόγους, ανακοίνωσε ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Βούγιας, σε συνέντευξη Τύπου. >>>
«Οι βασικοί λόγοι σχετίζονται με τις δραματικές συνέπειες της ολικής κρίσης ταυτότητας που βιώνει η ελληνική κοινωνία, αλλά και τη γενικευμένη αμφισβήτηση του ευρύτερου πολιτικού συστήματος» δήλωσε ο κ. Βούγιας και πρόσθεσε:
«Ειδικότερα αναφέρομαι στη συνεχή απαξίωση και τη συλλήβδην ενοχοποίηση όλων των πολιτικών, καθώς και στον παραλογισμό, τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία που χαρακτηρίζουν το δημόσιο διάλογο και ακυρώνουν το νόημα της δημοκρατίας αλλά και της ίδιας της πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτό, ο ρόλος των βουλευτών είναι σήμερα εξ αρχής εξασθενημένος, οι αποφάσεις που καλούνται να λάβουν συχνά προδιαγεγραμμένες και υπό πίεση, ενώ έχει διαρραγεί η σχέση εμπιστοσύνης και η αξιοπιστία τους στη συνείδηση των πολιτών και κυρίως των νέων ανθρώπων».
Ο κ. Βούγιας ενημέρωσε προηγουμένως τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος του είπε ότι θα ήθελε να είναι στο ψηφοδέλτιο, αλλά κατάλαβε την απόφασή του. Όπως είπε ο βουλευτής, στηρίζει την προσπάθεια του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ για επανεκκίνηση του Κινήματος και του πρότεινε να τον συμπεριλάβει στην Επιτροπή Προγράμματος που θα συγκροτήσει.
«Δεν φεύγω από το τρένο, ούτε από το πλοίο. Αισθάνομαι την ανάγκη να επαναπροσδιορίσω την ουσιαστική και πάντως μη επαγγελματική σχέση μου με την πολιτική, με την πόλη και τη δουλειά μου», επισήμανε ο κ. Βούγιας. Ευχαρίστησε τους πολίτες που τον ψήφισαν, λέγοντας πως «ακόμη και αν δεν συμφωνήσουν, τουλάχιστον θα κατανοήσουν τους λόγους που με οδήγησαν στην απόφαση μου αυτή».
Διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να ασχολείται με τα κοινά και ίσως είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μπουτάρη στον δήμο Θεσσαλονίκης.