Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012 στο Συνεδριακό Κέντρο Haliç  η μουσική παράσταση «Ένα πιάνο, Μία φωνή»  με την γνωστή τραγουδίστρια Άλκηστη Πρωτοψάλτη και το μουσικό και συνθέτη Στέφανο Κορκολή. 
Η συναυλία που ήταν προγραμματισμένη να γίνει τον  περασμένο Οκτώβριο με αφορμή την συμπλήρωση των είκοσι ετών από της αναρρήσεως του Οικουμενικού Πατριάρχη στον Οικουμενικό θρόνο και η οποία είχε αναβληθεί εξαιτίας έκτακτων γεγονότων, πραγματοποιήθηκε τελικά την ημέρα του εορτασμού της Ορθοδοξίας στο πλαίσιο της καθιερωμένης μουσικής εκδήλωσης που πραγματοποιεί κάθε χρόνο την ίδια μέρα το Οικουμενικό Πατριαρχείο.Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και παραβρέθηκαν ιεράρχες του Θρόνου, ο Πρέσβης κ. Χρυσανθόπουλος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Πόλη Νίκος Ματθιουδάκης, η Πρόξενος της Ελλάδας στην Αδριανούπολη Αικατερίνη Βαρβαρίγου αλλά και πλήθος ομογενών και επισκεπτών, που ξεπερνούσαν τα 700 άτομα. Οι δύο καλλιτέχνες με την ερμηνεία τους συνεπήραν το κοινό, το οποίο τους χειροκρότησε με ενθουσιασμό. 
Την εκδήλωση προλόγισε ο π. Δοσίθεος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην καλλιτεχνική πορεία των δύο μουσικών, και έκλεισε ο Πατριάρχης με κατάλληλη ομιλία, την οποία δημοσιεύουμε στη συνέχεια. Xορηγοί της εκδήλωσης υπό τον συντονισμό του Συνδέσμου Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων ήταν οι Ολυμπιακές Αερογραμμές και το Haliç Kongre Merkezi.