Η δροσιστική μπύρα εκτός από απόλαυση είναι και φάρμακο κατά του άγχους. >>>
Σε πρόσφατη έρευνα βρέθηκε ότι η μπύρα, και ιδιαίτερα η μπύρα χωρίς αλκοόλ βοηθά στη μείωση του στρες. Αυτό οφείλεται σε ένα συστατικό της, τον λυκίσκο. Ο λυκίσκος είναι το συστατικό που δίνει τη χαρακτηριστική γεύση και πικράδα στην μπίρα. Το θηλυκό λουλούδι του λυκίσκου χρησιμοποιείται για την παραγωγή φαρμάκων, και ιδιαίτερα ομοιοπαθητικών φαρμάκων.
Τα άνθη του λυκίσκου είναι φημισμένα για τις υπνωτικές και ηρεμιστικές τους ιδιότητες. Εκτός, από την κατανάλωση της μπίρας, μπορεί κάποιος να πάρει τις ευεργετικές ιδιότητες του λυκίσκου είτε ως τσάι είτε πάνω σε μαξιλάρι εμποτισμένο με λυκίσκο. Ο λυκίσκος επίσης βοηθά στη θεραπεία του ίκτερου, νευραλγίες, ρευματοπάθειες, πονόδοντο και δυσπεψία.
Ωστόσο πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο και μόνο με την καθοδήγηση του γιατρού, διότι περιέχει οιστρογόνα (γυναικείες ορμόνες). Η εκτεταμένη χρήση του από γυναίκες (ακόμα και αν μάζευαν μόνο τα λουλούδια του λυκίσκου και δεν τον κατανάλωναν) μπορεί να εμφανίσει διαταραχές ή και πλήρη διακοπή της εμμηνορρυσίας. Στους άνδρες, τα οιστρογόνα αυτά προκαλούν μείωση στη σεξουαλική επιθυμία και στύση.