Ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Δεύτερο» των φοιτητών του Β’ Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ. εγκαινιάστηκε χθες, στις 7 το βράδυ, στους χώρους του >>>

«Ήλιος» του δήμου Νεάπολης-Συκεών(Λαγκαδά 120 & Δ. Κομνηνού, Νεάπολη, Θεσσαλονίκη). Η έκθεση θα λειτουργήσει από τις 19 ως τις 30 Μαρτίου 2012, Δευτέρα – Παρασκευή 17:00-21:00 και Σάββατο 10:00-13:00.

Η έκθεση προβάλλει αφενός το διάλογο που αναπτύσσεται γύρω από το έργο και τη συνύπαρξη των νέων καλλιτεχνών του εργαστηρίου και αφετέρου την επικοινωνία και την επαφή τους με το κοινωνικό σύνολο. Πρόκειται για μια ουσιαστική συνδιαλλαγή και ανταλλαγή καλλιτεχνικής αναζήτησης και δημιουργίας μέσω της οποίας ο κάθε φοιτητής ανιχνεύει την προσωπική του στάση με γνώμονα πάντα την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση και τον πειραματισμό. Στο πλαίσιο του ευγενούς συναγωνισμού που αναπτύσσεται και της συλλογικότητας επέρχεται σταδιακά και η εξέλιξή τους που οδηγεί στην κατανόηση του κόσμου εξωτερικεύοντας έναν προσωπικό τρόπο θέασης που εκφράζει την εσωτερική πλευρά μιας πολιτισμικής εποχής.

Η έκθεση συνοδεύεται από κατάλογο, στον οποίο παρουσιάζονται συνολικά οι προβληματισμοί και οι απόπειρες έκφρασης των νέων καλλιτεχνών αποκαλύπτοντας έναν εικαστικό πλουραλισμό.