Πανικός έπιασε τους επιβάτες του Boeing 737 που ετοιμαζόταν να απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Μόσχας, όταν ανακάλυψαν μια τρύπα στο φτερό, γεγονός όμως που δεν εμπόδισε τον πιλότο να πραγματοποιήσει την πτήση. >>>Το γεγονός έκανε γνωστό η ίδια η ρωσική εταιρεία Transaerο, και σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσίοτητα η «τρύπα» εντοπίστηκε από έναν επιβάτη, την ώρα που το αεροπλάνο ετοιμαζόταν να απογειωθεί.
Ο πιλότος ενημερώθηκε για το πρόβλημα, αλλά ανακοίνωσε ότι η πτήση θα πραγματοποιηθεί κανονικά, προκαλώντας πανικό μεταξύ των επιβατών.
Επί συνόλου 70 επιβατών, οι 27 αρνήθηκαν να παραμείνουν στο αεροπλάνο και έφυγαν αγανακτισμένοι, την ώρα που το πλήρωμα ανακοίνωνε ότι η πτήση προς το Κρασνογιάρσκ θα πραγματοποιηθεί παρά την ύπαρξη του προβλήματος.
Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, πριν επιτρέψει την έξοδο των επιβατών, το πλήρωμα τους απείλησε ότι θα καλέσει την αστυνομία και θα συλληφθούν.
Ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε ότι αυτό δεν είναι αληθές και ότι τα άτομα αυτά βγήκαν από το αεροπλάνο και ότι τους επεστράφη μέρος του αντιτίμου του εισιτηρίου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Komsomolskaia Pravda, πριν από την ανακάλυψη του προβλήματος, το αεροπλάνο αποπειράθηκε να απογειωθεί δύο φορές, χωρίς επιτυχία. Ο εκπρόσωπος διέψευσε επίσης αυτήν την πληροφορία και δήλωσε ότι η απογείωση καθυστέρησε την πρώτη φορά διότι ήταν αναμμένη η ένδειξη ότι υπάρχει πρόβλημα στον κλιματισμό.