Εκατοντάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν το Σάββατο στους δρόμους του Τελ Αβίβ ενάντια σε μία ενδεχόμενη στρατιωτική επίθεση της κυβέρνησης Νετανιάχου στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. >>>
Η διαδήλωση ήρθε εν μέσω μίας διαδικτυακής εκστρατείας με διεθνή απήχηση που συνδέει Ισραηλινούς και Ιρανούς πολίτες συγκεντρώνοντας μηνύματα ειρήνης, φιλίας και αγάπης.
Ουδεμία σχέση έχουν, όμως, με τη διαδήλωση, οι εμπνευστές της διαδικτυακής πρωτοβουλίας Israel loves Iran που χωρίς να το γνωρίζουν ξεκίνησαν ένα φαινόμενο στο Facebook με τη φράση «Ιρανοί, δεν θα βομβαρδίσουμε ποτέ τη χώρας, σας αγαπάμε».
Το διαδικτυακό κάλεσμα σε ειρήνη είναι μία πρωτοβουλία που ανήκει σε ένα ζευγάρι Ισραηλινών με στόχο να κινητοποιήσουν την ισραηλινή κοινή γνώμη ενάντια σε μία ενδεχόμενη επίθεση σε βάρος του Ιράν.
Και όπως φαίνεται το καταφέρνουν με τα συγχαρητήρια μηνύματα που λαμβάνουν από όλες τις χώρες του κόσμου, περιλαμβανομένου του Ιράν, αλλά και την αντιπολεμική διαδήλωση του Σαββάτου στο Τελ Αβίβ.
Όπως δηλώνουν στην ισραηλινή εφημερίδα Haaretz οι ίδιοι δεν είχαν καμία ανάμειξη στη διοργάνωση της διαδήλωσης.
Στη σχετική σελίδα στο Facebook ο Ρόνι Έντρι φωτογραφίζεται με την κόρη του δίπλα στις λέξεις «Ιρανοί, δεν θα βομβαρδίσουμε ποτέ τη χώρα σας, σας αγαπάμε». Μέσα σε μία εβδομάδα τη συγκεκριμένη σελίδα επικροτούν 45.460 άνθρωποι και ο αριθμός αυξάνεται ταχύτατα.