Μία "συμμαχία του Νότου" προετοιμάζει ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος μεταβαίνει σήμερα στην Ισπανία, όπου θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι.>>>
Το Σάββατο θα βρίσκεται στη Λισαβόνα, όπου θα παραστεί στο συνέδριο του κεντροδεξιού πορτογαλικού κόμματος και θα απευθύνει -κατά πάσα πιθανότητα- ένα μικρό χαιρετισμό ενώ θα έχει κατ' ιδίαν συνομιλία με τον Πρωθυπουργό Πέδρο Πάσος Κοέλο. 

Ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι με τις ηγεσίες των δύο χωρών μπορεί να υπάρξει συναντίληψη ή ακόμη και συντονισμός των ενεργειών ενώ παράλληλα, αναζητεί και έναν τρόπο να τονίσει το αναπτυξιακό σκέλος που απαιτείται να έχει το πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας. 

Οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως και η 

Ελλάδα, με την Πορτογαλία όπως όλα δείχνουν να ετοιμάζεται για δεύτερο πακέτο διάσωσης και την Ισπανία να βρίσκεται στα πρόθυρα του μηχανισμού, παρότι ο κ. Ραχόι αρνήθηκε κατά την τελευταία σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών το πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας για την χώρα του. 

Όσον αφορά τα «εσωτερικά» ο κ. Σαμαράς εκτιμά ότι όσο πλησιάζουμε στην επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, τόσο θα αυξάνεται και η συσπείρωση της Ν.Δ.