Ομόφωνα αποδεκτή έκανε το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου την εισήγηση της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας να μην γίνει καμία κατάργηση ή συγχώνευση στα σχολεία του δήμου μας. >>>
Συγκεκριμένα το Δημοτικό Συμβούλιο είπε όχι σε οποιαδήποτε μεταβολή των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που απαξιώνει την εκπαιδευτική διαδικασία και υποβαθμίζει τη λειτουργικότητα των σχολείων του δήμου.
Παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα ενέκρινε την πρόταση της Γ. Δ/νσης Διοίκησης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης έτους 2012 – 2013 για την αναβάθμιση της οργανικότητας του 14ου Δημοτικού σχολείου Ευόσμου και τάχθηκε κατά της πρότασης της Δ/νσης για τον υποβιβασμό της οργανικότητας του 24ου Δημοτικού Ευόσμου, με δεδομένο το ότι το συγκεκριμένο σχολείο παρουσιάζει αύξηση του μαθητικού δυναμικού και επομένως οποιαδήποτε μεταβολή θα δημιουργήσει πρόβλημα στην απορρόφηση του μαθητικού δυναμικού της περιοχής.
«Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε τη συρρίκνωση των σχολικών μονάδων του δήμου μας και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε τις καλύτερες συνθήκες για την πολυπληθή μαθητική μας κοινότητα» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Στάθης Λαφαζανίδης προσθέτοντας πως ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου παρουσιάζει κάθε χρόνο αύξηση μαθητικού δυναμικού κατά 15% με αποτέλεσμα το πρόβλημα της σχολικής στέγης να είναι μεγάλο. «Οποιαδήποτε μεταβολή στις σχολικές μονάδες του δήμου μας συνιστά υποβάθμιση και απαξίωση της λειτουργίας των σχολείων, κάτι που εμείς θεωρούμε αδιανόητο τη στιγμή που οι ανάγκες του μαθητικού πληθυσμού επιτάσσουν την κατασκευή νέων διδακτηρίων. Στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της σχολικής στέγης με δυναμική διεκδίκηση και υπηρεσιακή ετοιμότητα και είμαστε αισιόδοξοι πως θα τα καταφέρουμε» τόνισε η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας κ. Αβρόρα Σαββίδου.