Πάνω από 55 τόνους πατάτας, ποσότητα πενταπλάσια σε σχέση με αυτή που είχε προϋπολογιστεί, θα μοιράσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (ΑΠΘ) σε καταναλωτές της Θεσσαλονίκης! Είναι μια πρωτοβουλία της >>>

Γεωπονικής Σχολής να διαθέσει το προϊόν σε τιμή παραγωγού(0,25 ευρώ ανά κιλό ή 5 ευρώ τα 20 κιλά). 

Αρχικά είχε υπολογισθεί να μοιραστούν 10 τόνοι πατάτες, όμως η ζήτηση ήταν τεράστια! Έτσι, η διάθεση πατάτας Νευροκοπίου και Ανω Βροντούς στις προνομιακές τιμές θα αρχίσει αύριο, στις 11.00 (θα μοιράζονται ως τις 3 μετά το μεσημέρι), στο προαύλιο του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ. Το μοίρασμα θα συνεχιστεί μεθαύριο Σάββατο, με τη διάθεση άλλων 50 τόνων, από τις 11 το πρωί, ως τη 1 μετά το μεσημέρι, στον ίδιο χώρο.

Πάντως, αύριο θα μπορούν να αγοράσουν πατάτες μόνο όσοι έσπευσαν να τις παραγγείλουν μέχρι τις 3 το απόγευμα σήμερα. Οι υπόλοιποι θα μπορούν απλά να παραγγείλουν κι αν οι νέες παραγγελίες είναι πολλές, δεν αποκλείεται να «στηθεί» αντίστοιχη υπαίθρια αγορά στο ΑΠΘ και τη Δευτέρα. 

Το Αριστοτέλειο, όπως δήλωσε ο ομότιμος καθηγητής Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων, Χρ. Καμενίδης, έλαβε περισσότερα από 1000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με παραγγελίες. Επίσης, τα τηλέφωνα της Γεωπονικής Σχολής δε σταμάτησαν να χτυπούν!

Σε ρόλο πωλητών και συμβούλων των καταναλωτών θα εργαστούν αύριο περίπου 15 μεταπτυχιακοί φοιτητές του ΑΠΘ, οι οποίοι θα έχουν έτσι τη δυνατότητα να εφαρμόσουν στην πράξη τις επιστημονικές γνώσεις, που απέκτησαν στη διάρκεια των σπουδών τους.

Οι πατάτες προέρχονται από τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Δράμας (Κ. Νευροκοπίου) και Σερρών, με τους παραγωγούς να αντιμετωπίζουν κι από την πλευρά τους την πρωτοβουλία πολύ θετικά, γιατί τα προϊόντα τους διατίθενται απευθείας στον καταναλωτή.

Ο κ. Καμενίδης προαναγγέλλει ότι η σχολή θα συνεχίσει να διαθέτει σε προνομοιακές τιμές κι άλλα προϊόντα όπως φασόλια Πρεσπών, ρύζι, ελαιόλαδο και ελιές, καθώς αυτά ζητούν οι καταναλωτές!