Για πρώτη φορά στην Κέρκυρα γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου. >>>
Από το πρωί μέχρι το μεσημέρι στο περιστύλιο του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης λειτουργούν κουκλοθέατρα, εργαστήρια και άλλα δρώμενα για μικρούς και μεγάλους, ενώ θα πραγματοποιηθεί και παράσταση Καραγκιόζη στον ίδιο χώρο στις 18.00 το απόγευμα.
Ανάμεσα στις παραστάσεις θα υπάρχουν προβολές, κουκλοθεατρικά δρώμενα κι άλλες εκπλήξεις. Στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί αφήγηση λαϊκών παραμυθιών από φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, για ενήλικες και μεγάλα παιδιά στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών Μουσείο Σολωμού - Κέρκυρα, Μουράγια).
Η βραδιά αφήγησης προέκυψε μετά από σεμινάριο αφήγησης λαϊκού παραμυθιού, με συνοδεία μουσικής, στο οποίο δίδαξε η Αναστασία Μπούρμπου δασκάλα, μέλος της ομάδας θεάτρου δρόμου Ex-Saltibagos και οργάνωσε η Ζωή Διονυσίου, Επίκουρη Καθηγήτρια Μουσικής Παιδαγωγικής του Ιονίου Πανεπιστημίου. 
Μεταξύ των πρωτεργατών των εκδηλώσεων, είναι επίσης, η Μαριάννα Μανέτα, η Ομάδα Κουκλοθεάτρου «Τρεις λαλούν» η Λένα Κάντα από την Ομάδα Κουκλοθεάτρου, η Ομάδα Θεάτρου Σκιών «Κουμκουάρτ», και πολλοί άλλοι. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ