Υψηλές για την εποχή θα είναι οι θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν όλη την εβδομάδα, με τον υδράργυρο να αγγίζει του 21 βαθμούς Κελσίου σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσια. >>>
Λίγες νεφώσεις θα σημειωθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή κυρίως στα ηπειρωτικά, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια της χώρας.
Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και σχετικά ζεστός με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στις θαλάσσιες-παράκτιες περιοχές. Ομίχλη θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά όπου τοπικά θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου.
Την Τρίτη όπως και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι σχετικά ζεστός με αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Πιθανότητα να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχοπτώσεις τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα πελάγη βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 και την Τετάρτη στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που τοπικά θα είναι αυξημένες κυρίως στα ηπειρωτικά. Πιθανότητα να εκδηλωθούν βροχές τις απογευματινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια.