Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσίασε την νέα εκπροσώπο Τύπου του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά. >>>
«Υποδεχόμαστε με πολύ χαρά την Φώφη Γεννηματά που θα είναι μαζί μας όλη αυτή την περίοδο που είναι μια περίοδος έντασης για το καλό του τόπου και βέβαια για να πετύχει η παράταξη στους πολιτικούς και εκλογικούς στόχους που έχει θέσει, όχι προς δικό της όφελος και συμφέρον, αλλά για το καλό του τόπου, γιατί η στρατηγική της αυτοδύναμης Ελλάδας είναι η στρατηγική που εκφράζει την βαθιά υπαρξιακή ανάγκη όλων των Ελλήνων και όλων των Ελληνίδων», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την παρουσίαση της νέας εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος, Φώφης Γεννηματά στους πολιτικούς συντάκτες, στην Ιπποκράτους.
Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η Φώφη Γεννηματά «είναι μια προσωπικότητα που διαμορφώθηκε μέσα στον πολιτικό αγώνα και την πολιτική πράξη», προσθέτοντας ότι «η προσωπικότητά της έχει και πάρα πολλά ανθρώπινα χαρακτηριστικά, γιατί χρειαζόμαστε ευαισθησία προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικότητα την κρίση».
«Χαίρομαι γιατί με το πρόσωπο της θα εκφράζεται το ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενο στον ελληνικό λαό που περνάει μια περίοδο αβεβαιότητας και απαισιοδοξίας», είπε ο κ. Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει όμως να πιστέψουμε στον εαυτό μας, πρέπει να αντιστρέψουμε το κλίμα κι όταν πιστέψουμε στον εαυτό μας και νιώσουμε δυνατοί εσωτερικά θα αλλάξουμε και τα δεδομένα της χώρας μας, κάτι το οποίο θεωρώ απολύτως εφικτό», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
«Είναι πολύ μεγάλη ευθύνη για μένα το να αναλαμβάνω, σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης που είναι υπεύθυνη για όλες τις μεγάλες αλλαγές στον τόπο», είπε από την μεριά της η κ. Γεννηματά.
«Ευθύνες διακατέχουν όλα τα μέλη και στελέχη του Κινήματος και ευθύνη μας είναι να μην επιτρέψουμε να κυριαρχήσουν απόψεις που μπορεί να βάλουν τέλος στη ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας», είπε η κ. Γεννηματά, προσθέτοντας ότι «ευθύνη μας είναι στη νέα σελίδα που ανοίγουμε στο ΠΑΣΟΚ να αναδείξουμε όλες τις προσπάθειες που κάναμε αυτά τα τελευταία δύο δύσκολα χρόνια, αλλά ταυτόχρονα να μιλήσουμε με ειλικρίνεια για τα λάθη και τις παραλείψεις που κάναμε.»
«Ευθύνη μας είναι κυρίως σήμερα να υποστηρίξουμε αυτή τη νέα σελίδα που είναι μια πρόταση που θα οδηγήσει τον τόπο μπροστά, μια πρόταση που θα συνδυάζει το όραμα με τον ρεαλισμό», είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι «μπορεί η λέξη όραμα να προκαλεί κάτω από αυτές τις συνθήκες, αλλά η πολιτική δεν έχει αξία αν δεν έχει όραμα και αν δεν έχουμε ρεαλισμό κινδυνεύουμε να επαναλάβουμε λάθη του παρελθόντος, κινδυνεύουμε να αφήνουμε διαρκώς για αργότερα τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν και δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια».
«Μετά το PSI, μετά το αίσθημα ασφάλειας που δημιουργεί και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η χώρα μας έχει ανάγκη να κάνει το βήμα μπροστά και η παράταξή μας είναι αυτή που μπορεί να εκφράσει ένα πρόγραμμα που θα συσπειρώσει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ένα πρόγραμμα που θα οδηγεί μπροστά με θυσίες, με μικρά αλλά σταθερά βήματα, αλλά πάντως θα οδηγεί μπροστά», κατέληξε η κ. Γεννηματά.