Την αναστολή λειτουργίας του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης την Πέμπτη και την Παρασκευή αποφάσισε ομόφωνα το Συμβούλιο του ιδρύματος. Ο λόγος τα δραματικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το εκπαιδευτικό ίδρυμα, καθώς, ο τακτικός προϋπολογισμός του μειώθηκε κατά 50% σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2009. >>>


Μάλιστα, όπως καταγγέλλει η διοίκηση του Α-ΤΕΙ, ο λογαριασμός διαθεσίμων, από τον οποίο τροφοδοτείται το ίδρυμα για τις λειτουργικές του ανάγκες, έχει εξανεμισθεί.

«Μόλις μεταφέρθηκαν τα χρηματικά διαθέσιμα του Ιδρύματος μας στον λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, αυτά μετατράπηκαν άμεσα σε ομόλογα του δημοσίου, παρά το ότι ήταν γνωστό ότι επίκειται να υπαχθούν στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, το λεγόμενο PSI (Private Sector Involvement). Στην συνέχεια υπήχθησαν στο πρόγραμμα ανταλλαγής, οπότε και εξανεμίσθηκε ο προϋπολογισμός του Ιδρύματος μας», τονίζεται σε ανακοίνωση της διοίκησης.

Ο πρόεδρος του Α-ΤΕΙΘ και το συμβούλιο κατέθεσαν, σήμερα, μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών, για να διερευνηθούν οι ευθύνες οιουδήποτε εμπλεκομένου στις ενέργειες που οδήγησαν στην απώλεια του προϋπολογισμού του Ιδρύματος.