"Μίνι παρέλαση" κάνουν οι μαθητές σήμερα καθώς θα συμμετάσχουν ελάχιστα σχολεία, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Όπως φαίνεται η πολιτική ηγεσία επιθημεί απλά να γίνει η παρέλαση και να μην ακυρωθεί. >>>Η παρέλαση ενώπιον του υπουργού Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτη ξεκίνησε ήδη, ενώ ο κ. Μπαμπινιώτης στέκεται στην εξέδρα των επισήμων χωρίς να έχει στραμμένη την πλάτη του προς τον Άγνωστο Στρατιώτη.  
Οι πολίτες δε μπορούν να πλησιάσουν πέραν της Φιλελλήνων και Όθωνος από την μία πλευρά και πέραν της Πανεπιστημίου και Σίνα από την άλλη πλευρά του Συντάγματος. 
Το Σύνταγμα θυμίζει φρούριο, καθώς έχουν στηθεί σειρές κιγκλιδωμάτων κατά μήκος των πεζοδρομίων των κεντρικών δρόμων και μπροστά από τα κάγκελα έχουν παραταχθεί ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. 
Λίγο πριν από τις 11:00, μικροένταση προκλήθηκε έξω από το Παλλάς, όταν ομάδα αριστεριστών και εκπροσώπων της ΟΛΜΕ επιχείρησε να περάσει από τον αστυνομικό φραγμό από την οδό Βουκουρεστίου προς την οδό Πανεπιστημίου, ωστόσο οι δυνάμεις των ΜΑΤ την απώθησε, χωρίς να σημειωθούν περαιτέρω επεισόδια. 
Η μαθητική παρέλαση άρχισε λίγο μετά τις 11:00, εν μέσω χειροκροτημάτων, αλλά και συνθημάτων κατά του ΔΝΤ, της τρόικας και των μέτρων της κυβέρνησης. Στην Πανεπιστημίου, στο ύψος της Βουκουρεστίου από τις δύο πλευρές του δρόμου έχουν σηκωθεί κάποια πανό με ανάλογα συνθήματα, καθώς και μια μεγάλη ελληνική σημαία που πάνω της αναγράφεται με κόκκινα γράμματα: «Δεν πωλείται». 
Τα αστυνομικά μέτρα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη διενέργεια προληπτικών ελέγχων σε άτομα και ιδιαίτερα σε οργανωμένες ομάδες ατόμων που κινούνται σε περιοχές διεξαγωγής των παρελάσεων και αυξημένα μέτρα προστασίας κοντά στις εξέδρες των επισήμων, με ισχυρή παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ. 
Επιπλέον, για πρώτη φορά απαιτείται η διαπίστευση των δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και τηλεοπτικών συνεργείων για την κάλυψη της μαθητικής και της στρατιωτικής παρέλαση στο Σύνταγμα. 
Δείτε τη φωτογραφία που ανέβασε νωρίτερα στο Twitter o Leuteris Souhaib o οποίος γράφει "Όπου φτάνει το βλέμμα,διακρίνονται αστυνομικοί! Είναι επίσημο: απαγόρευση ελεύθερης κυκλοφοριας των πολιτών!"