Εικόνες χάους με εκατοντάδες στοιβαγμένες χάρτινες κούτες και κατεστραμμένο ιατρικό εξοπλισμό. >>>
Λόφους από πλαστικές σακούλες εκτεθειμένες σε υψηλές θερμοκρασίες και σκισμένα στρώματα αποκάλυψε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ στο Κεντρικό Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ (Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας), από το οποίο προμηθεύονται τα φάρμακά τους καθημερινά εκατοντάδες ασφαλισμένοι.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα φάρμακα που προορίζονται για χιλιάδες ασφαλισμένους φυλάσσονται σε κατασκευές από λαμαρίνες, χωρίς την κατάλληλη ψύξη.
Η εξωτερική εικόνα του χώρου εύλογα προκαλεί ερωτήματα και για τις συνθήκες φύλαξης και συντήρησης των φαρμάκων στο εσωτερικό του χώρου, ερωτήματα που ενισχύθηκαν όταν υπάλληλοι του οργανισμού αρνήθηκαν την είσοδο στο χώρο.
Αρνητική ήταν και η απάντηση της διοίκησης του Οργανισμού σε αίτημα εισόδου στις εγκαταστάσεις. Ο Οργανισμός πέταξε το μπαλάκι στη διοίκηση του ΙΚΑ που μέχρι πρότινος είχε την εποπτεία του χώρου.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης επεσήμανε ότι για την συντήρηση του χώρου έχει εγκριθεί σχετικό κονδύλι, το οποίο άγνωστο παραμένει πότε θα ενεργοποιηθεί.
Την αμφιβολία του για το κατά πόσο μπορεί να τηρούνται στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής σε τέτοιου είδους εγκαταστάσεις εξέφρασε και ο επιθεωρητής Δημόσιας Υγείας ο οποίος διέταξε την διεξαγωγή ελέγχου από τους αρμόδιους επιθεωρητές.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμος Βουδούρης, υποστήριξε ότι ο Οργανισμός δεν μπορεί να γίνει ο σάκος του μποξ για όσα συμβαίνουν εδώ και 25 χρόνια.
Ανέφερε ότι στο σχεδιασμό είναι διαγωνισμός για την εξεύρεση κατάλληλου αποθηκευτικού χώρου. Στο μεταξύ συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο του ΕΟΠΥΥ, στο Μαρούσι, πραγματοποιεί σήμερα η Πανελλήνια Ένωση Εργαστηριούχων Φυσικοθεραπευτών.
Υποστηρίζουν ότι έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση, καθώς, όπως υποστηρίζουν, τα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία και ο ΕΟΠΥΥ δεν τους καταβάλουν τις οφειλές τους.
Πηγή:ΣΚΑΙ και ΑΠΕ-ΜΠΕ