Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να επιστρέψει σε πρωθυπουργικά καθήκοντα και μετά τις εκλογές ο Λουκάς Παπαδήμος σε συνέντευξη που παραχώρησε στους «Financial Times». >>>Ο πρωθυπουργός αποφεύγει να διαψεύσει αυτό το σενάριο διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται να εκφράσει ανάλογη προτίμηση σε αυτή τη φάση.
Πεπεισμένος ότι η Ελλάδα έχει διανύσει περισσότερη τη μισή διαδρομή για την οικονομική ανάκαμψη, αν και, όπως αναφέρει, η διαδικασία της δημοσιονομικής εξυγίανσης θα διαρκέσει περισσότερο, δηλώνει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.
Μεταξύ άλλων εκτιμά ότι μια «μεγάλη, σιωπηλή πλειοψηφία» Ελλήνων είναι πρόθυμη να κάνει ό,τι χρειάζεται προκειμένου η χώρα να παραμείνει στην ευρωζώνη, παρά τις σχεδόν καθημερινές διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας.
Σημειώνει ακόμη ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να αποφύγει μια ακόμη αναδιάρθρωση του χρέους, ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί είναι διατεθειμένοι να βάλουν στην άκρη τις διαφορές για την εφαρμογή διαρθρωτικών και φορολογικών μεταρρυθμίσεων.
Εν όψει μάλιστα των εκλογών εκφράζει την πεποίθησή του ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχίσουν όποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί. «Αυτή είναι η βούληση της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών», αναφέρει και προσθέτει ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από τα πολιτικά κόμματα.