thessaloniki_01Πέντε αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί ύψους 1.48 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης και χρηματοδοτούνται από πόρους του Πράσινου Ταμείου θα αρχίσουν το επόμενο διάστημα. >>>

Πρόκειται για έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και την εικόνα της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Από τον Δέλτα Αξιού, Αλιάκμονα, Λουδία, μέχρι και το Αγγελοχώρι.

Σε ημερίδα που διοργάνωσε, σήμερα, ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο Μουσικής, εκπρόσωποι φορέων και αρχιτέκτονες παρουσίασαν τις προτάσεις τους για το θαλάσσιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης.

Για άλλη μία φορά ειπώθηκαν τα περί θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας, απελευθέρωσης του θαλάσσιου μετώπου της πόλης και άλλα που ακούγονται συνεχώς τα τελευταία 20 χρόνια.

Οι διαγωνισμοί είναι ανοικτοί σε όποιον αρχιτέκτονα επιθυμεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον. Είναι κυλιόμενοι, με τον πρώτο να αρχίζει σε δύο εβδομάδες και κάθε ενάμιση μήνα θα ακολουθεί ο επόμενος. Μέχρι τις αρχές του Δεκεμβρίου του 2012 θα έχει περατωθεί η διαδικασία.

Τέλος όπως είχε ανακοινώσει ο κ.Σηφουνάκης, έχουν προκηρυχθεί ήδη η ανάπλαση του άξονα «Αχειροποιήτου – Αγ. Σοφίας» έως την παραλία και η ανάπλαση της Βαλκανικής πλατείας στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών, ενώ αναμένεται άμεσα και η προκήρυξη για την ανάπλαση του 7πυργίου. Το ΥΠΕΚΑ προκηρύσσει άμεσα τις μελέτες επικινδυνότητας για όλη την Ελλάδα, που θα περιλαμβάνουν και την βιομηχανική επικινδυνότητα.