Στη Κωνσταντινούπολη θα μεταβεί μέσα στα επόμενα 24ωρα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, προκειμένου να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο.
Όπως μεταδίδει το amen.gr, ο Ιερώνυμος θα συναντηθεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο με τον Βαρθολομαίο, και σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους των Αθηνών, η επίσκεψη αυτή, που όπως λέγεται έχει προγραμματιστεί για Τετάρτη και Πέμπτη, αποτελεί «ακόμα μια έκφραση αδελφικής αγάπης προς το πρόσωπο του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας, Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου και σεβασμού προς την Πρωτόθρονη και μαρτυρική Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου πραγματοποιείται λίγο πριν την ειρηνική επίσκεψή του, στην Εκκλησία της Ρωσίας και μετά τη διαφορετική στάση που υιοθέτησε η ΔΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος στην υπόθεση του προφυλακισμένου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτη Εφραίμ. Υπενθυμίζεται ότι το Φανάρι απέφυγε να κρίνει τις αποφάσεις της πολιτικής Δικαιοσύνης ενώ επέκρινε την ανάμειξη άλλων Εκκλησιών σε υπόθεση της εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας του.