Εξοργισμένος εμφανίστηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στην αρχική του τοποθέτηση στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, για το θέμα του Σέιχ Σου. Ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε ότι ουδέποτε είπε πως θα βάλει εισιτήριο στην... είσοδο του Σέιχ Σου.  >>>


"Όποιος έγραψε ή διέδωσε κάτι τέτοιο, ψεύδεται αναισχύντως", είπε ο κ. Μπουτάρης, όταν χρειάστηκε να τοποθετηθεί στο θέμα επειδή παραβρέθηκε στη συνεδρίαση η Επιτροπή Προστασίας του Σέιχ Σου, η οποία ζήτησε ενημέρωση για το θέμα, μετά τη συνέντευξη που δόθηκε από τον δήμαρχο, με τον υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε πως θα ήθελε ένα περιαστικό δάσος ανοικτό στους πολίτες, με χώρους που θα μπορούσαν να κατασκηνώσουν, ακόμη και το βράδυ, όχι, όμως, με ασφαλτοστρωμένους δρόμους και βαριές κατασκευές μέσα σε αυτό.

Από την πλευρά τους, οι πολίτες, δια του αντιπροσώπου τους, του προέδρου της Επιτροπής Προστασίας του Σέιχ Σου, Αθανάσιου Τσιούμπα, ζήτησαν την προστασία του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου, από κάθε δραστηριότητα που θα μπορούσε να βλάψει τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, ο κ. Μπουτάρης ανακοίνωσε πως μελετάται ο τρόπος δημιουργίας ενός δίδυμου δάσους με το Σέιχ Σου, καθώς οργάνωση Εβραίων των ΗΠΑ έχει εκφράσει την επιθυμία να χρηματοδοτήσει κάτι τέτοιο.