parelasi_thessaloniki_20120325_01Άρχισε η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Την ίδια στιγμή, ομάδες πολιτών διαμαρτύρονται κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, ενώ δυνάμεις της αστυνομίας τους απέτρεψαν, νωρίτερα, να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων. >>>

 

Την κυβέρνηση εκπροσωπεί στη Θεσσαλονίκη ένας Θεσσαλονικιός… ψυχίατρος –και Νεοδημοκράτης- ο υφυπουργός Υγείας Δ. Βαρτζόπουλος, πρώην πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της Ν.Δ.

Στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Κυρίλλου και Μεθοδίου, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από την εξέδρα των επισήμων, που έχει στηθεί σχεδόν κάτω από το κτίριο όπου στεγάζεται το Γερμανικό Προξενείο, βρίσκονται περίπου 400 άτομα, που διαμαρτύρονται, κρατώντας πανό και τραγουδώντας το “Πότε θα Κάνει Ξαστεριά”… Οι ίδιοι, νωρίτερα, είχαν προσπαθήσει να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων, αλλά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους το απαγόρευσαν.

Μάλιστα, έγιναν, προληπτικά, 15 προσαγωγές, όμως στη συνέχεια όλα τα άτομα αφέθηκαν ελεύθερα.

Την παρέλαση της Θεσσαλονίκης δε μεταδίδει κάποιο τηλεοπτικό κανάλι, αφού η TV100 έχει σταματήσει τις μεταδόσεις από τον περασμένο Μάρτιο, ενώ η ΕΤ3 προτίμησε να μεταδώσει, σε εθνικό δίκτυο, την παρέλαση της Αθήνας.