Ανοικτές κράτησε τις πόρτες για τους διαγραφέντες –κάτω, πάντως, από προϋποθέσεις- ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, πριν από λίγο, στη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται, δεν απέκλεισε την περίπτωση επιστροφής. >>>

 

Όπως είπε, κάτι τέτοιο είναι δυνατόν, εάν και εφόσον αλλάξουν την απόφασή τους.

Ο κ. Χαρακόπουλος έθεσε δίλημμα στους ψηφοφόρους: «Αυτοδυναμία, Ευρώπη και σταθερότητα ή ακυβερνησία που θα βάλει την Ελλάδα σε ακόμη μεγαλύτερες περιπέτειες». Υποστήριξε ότι οι ψηφοφόροι θα στηρίξουν, τελικά, τα δύο μεγάλα κόμματα παρά τα όσα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις και προέβλεψε ότι κάποια κόμματα που, τώρα, εμφανίζονται με διψήφια ποσοστά, τελικά θα δυσκολευτούν να διαβούν το κατώφλι της Βουλής.

Ο κ. Χαρακόπουλος, ο οποίος αυτήν την ώρα έχει συναντήσεις με τους υπεύθυνους πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, άσκησε κριτική τόσο προς το νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ όσο και προς τα κόμματα της Αριστεράς. Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο τόνισε ότι δεν προήλθε από παρθενογένεση. «Δε θέλω να πω, άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Ήταν το νούμερο 2 στο κόμμα μετά το Γιώργο Παπανδρέου και δεν είναι άμοιρος ευθυνών για τα κατάντημα της χώρας. Δεν αρκεί μια συγγνώμη για να ξεγραφούν όλα αυτά», τόνισε.

Για την Αριστερά επισήμανε ότι «δεν είναι η ιερή αγελάδα που δεν ακουμπά κανείς». «Ευθύνεται για πολλές από τις παθογένειες που υπάρχουν στη χώρα μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χαρακόπουλος, ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου πλαισιωνόταν από τον πρόεδρο της Διοικούσας της ΝΔ Θεσσαλονίκης Δημήτρη Τσάμη και τον αναπληρωτή γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού Αντώνη Οικονόμου, επανέλαβε τη δέσμευση της ΝΔ για τη σύσταση μετά τις εκλογές μιας και μόνο εξεταστικής επιτροπής για να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που όπως είπε «μάς έφεραν στο δρόμο του μνημονίου».

Τέλος προανήγγειλε ότι οι βουλευτές της ΝΔ θα παραβρεθούν στις παρελάσεις που θα γίνουν στη χώρα με αφορμή την 25η Μαρτίου. «Πολιτική με κρυπτόμενους πολιτικούς δε γίνεται. Όσο για τις διαμαρτυρίες, αυτές πρέπει να γίνονται μέσα σε πλαίσια», σημείωσε τονίζοντας ότι η καταδίκη των φαινομένων της βίας πρέπει να είναι καθολική και απ’ όλα τα κόμματα.