«Είσαι Γερμανός και προδότης» φώναζε σε έξαλλη κατάσταση η Ελένη Λουκά, έχοντας απέναντί της τον υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Γιώργο Μπαμπινιώτη, μέχρι να την απομακρύνουν από την αίθουσα και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκδήλωση. >>>

Συνέβη στην Αθήνα, όποου, όπως αναφέρει το amen.gr είχε μόλις ξεκινήσει την ομιλία του ο Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Καθ.Γιώργος Μπαμπινιώτης στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Δ' Τόμου με κείμενα του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, που επιμελήθηκε το πνευματικό τέκνο του Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Οικονόμου, όταν από το πλήθος σηκώθηκε και κινήθηκε προς τους ομιλητές η γνωστή από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις της Ελένη Λουκά.

«Είσαι Γερμανός, η Ελλάδα είναι υπό κατοχή», φώναζε η κυρία Λουκά αιφνιδιάζοντας τον ομιλητή, ο οποίος διατήρησε την ψυχραιμία του, αλλά και όλους τους παριστάμενους. Ανάμεσά τους ο πρώην Πρωθυπουργός Ιωάννης Γρίβας, οι Μητροπολίτες Βελεστίνου Δαμασκηνός, εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, Δημητριάδος Ιγνάτιος, Πειραιώς Σεραφείμ, Σύρου Δωρόθεος και πολλοί κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Η Ελένη Λουκά απομακρύνθηκε από την αίθουσα ενώ ο Υπουργός Παιδείας συνέχισε κανονικά την ενδιαφέρουσα ομιλία του για την αρθρογραφία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου.