Νέος κύκλος… εχθροπραξιών μεταξύ των «φατριών» των αναρχικών της Θεσσαλονίκης ξέσπασε προχθές το πρωί, έπειτα από νέα συμπλοκή ατόμων από τα αντίπαλα «στρατόπεδα» της «κατάληψης Terra Incognita» και του «αναρχικού στεκιού Ναδίρ», που σημειώθηκε στο πάρκο πάνω από την Ροτόντα. >>>

 

Απολογισμός της, ήταν δύο ελαφρά τραυματίες.

Η νέα αυτή διαμάχη, για τα αίτια της οποίας υπάρχουν πολλές ερμηνείες, σημειώθηκε 13 μέρες μετά από την προηγούμενη που συνέβη τα μεσάνυχτα της 24η προς 25η του περασμένου Φεβρουαρίου. Τότε είχαν τραυματιστεί δύο άτομα ηλικίας 25 και 17 ετών στο κεφάλι και στο χέρι από λοστό και είχαν μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, η συμπλοκή συνεχίστηκε και στο νοσοκομείο “Άγιος Δημήτριος”, όπου μεταφέρθηκε ο τραυματίας που ανήκε στην ομάδα των “Terra Inbognita”. Εκεί ομοϊδεάτες του εντόπισαν νεαρό που, σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες, ανήκε στην ομάδα “Ναδίρ”, αλλά βρισκόταν στο νοσοκομείο επειδή σπουδάζει… νοσηλευτής. Τα πνεύματα δεν άργησαν να οξυνθούν με αποτέλεσμα ο νεαρός να ξυλοκοπηθεί, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί σοβαρά.

Η συμπλοκή σταμάτησε όταν από το νοσοκομείο απείλησαν ότι θα καλέσουν την αστυνομία και οι τραυματίες αποχώρησαν, αφού δεν κρίθηκε σκόπιμο να παραμείνουν στο νοσοκομείο.

Τα αίματα άναψαν εκ νέου γύρω στις 16:30 όταν μια ομάδα περίπου 80 ατόμων, βγήκε από την κατάληψη «Τerra Ιncognita» με στειλιάρια, λοστούς και κράνη και ανηφόρισε για το «στέκι Ναδίρ» για να… πάρουν το αίμα τους πίσω. Εκείνη την ώρα, στο «στέκι Ναδίρ» βρισκόταν περίπου 20 άτομα. Μετά το νέο διαπληκτισμό, οι κρανοφόροι έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ στο «Ναδίρ»τα άτομα μέλη του, παρέμειναν εντός του κτιρίου “για να το προστατέψουν”.